16 °C Budapest

Elképesztően olcsón lehet kisautókhoz jutni

Pénzcentrum
2008. december 16. 10:00

Ahogy drasztikusan csökken a kereslet a gépjárművek iránt, úgy igyekeznek egyre csábítóbb ajánlatokkal megfogni a kereskedők a lézengő vásárlókat. Bár a félmilliós kedvezmények eddig csak a nagyobb kategóriákban voltak jellemzőek, a piac zsugorodása miatt a kisautókat is fantasztikusnak tűnő kedvezményekkel kínálják - írja a Népszabadság.

A mintegy 175 ezer darabra tehető újautó-piac mintegy kétharmadát a mini- és kompaktautók adják, amelyek potenciális vásárlói eleve árérzékenyek. A kereskedők most az eddiginél is vonzóbb ajánlatokkal igyekeznek megszabadulni a készleteiktől: nem ritka, hogy a legkisebb kategóriákban is felár nélkül kaphatunk a járművekhez ülésfűtést vagy tolatóradart, a klíma pedig gyakorlatilag már szériatartozékként szerepel a kereskedések árlistáin. Kapkodni egyelőre nem érdemes, mivel becslések szerint jelenleg mintegy ötvenezer új autó porosodik a piacon.

Aki mégis rászánja magát a vásárlásra, annak érdemes lehet alkudni: a még 240 forintos euró mellett megvásárolt készletek darabjaira elképesztő ajánlatokat lehet kapni. A kisautókra akár 500-700 ezer forintos árengedményt is kínálnak, ami a kétmillió körüli vételár mellett csodának számít. Különösen, ha azt tekintjük, hogy a regisztrációs adó és az áfa igazán nem lehet alku tárgya.

A kereskedők egyébként a kereslet zuhanásával alaposan átírták az árlistákat: a legolcsóbbak listája 40 százalékkal bővült, így napjainkban már hetven típust lehet 2,5 millió forintnál olcsóbban megvenni. A legolcsóbb a Dacia újdonsága, a Sandero 1,699 millió forintért, utána a Chevrolet Spark és a Renault Thalia következik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06