25 °C Budapest

Márciusban érkezik az új román terepjáró! Képen a 3,5 milliós Dacia Duster!

Pénzcentrum
2010. február 17. 11:02

Fabrice Cambolive, a Renault román leányvállalatának értékesítési igazgatója két új Dacia modell érkezéséről számolt be. Az egyik a kisautó szegmensben tapasztalt belföldi keresletnövekedést lesz majd hivatott kielégíteni, míg a másik - a Dacia Duster terepjáró - már márciusban megjelenik a román autószalonokban.

Constantin Stroe vezérigazgató elmondta, hogy a romániai gyárakban már 4 hónapja folyik a Dusterek gyártása, de az értékesítést csak márciusban a genfi bemutatót követően kezdik meg.

Dacia Duster

A jármű romániai vételárát egyelőre titok övezi, de a www.mobile.de virtuális német autópiacon már megjelent néhány kereskedők által kínált modell.

Ott a motor teljesítményétől és a felszereltségtől függően 13 ezer és 17 ezer euró (3,5-4,6 millió forint) között kínálják a Dacia Dustereket.

A Dacia Duster műszerfala

A gyártó az első évben 20%-os piaci részesedés elérését tűzte ki célul belföldön a szegmensben, de az előzetes információk szerint külföldön is sokan érdeklődnek a modell iránt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Dacia 2009-ben 311 282 autót értékesített, ami ötödével több, mint az egy évvel korábbi adat. A kedvező eladási mutatók ellenére a belföldi értékesítés a felére (41 862-re) csökkent. A gyártó célja a kedvezőtlen tendencia megfordítása, valamint a külföldi eladások fokozása (Forrás: financiarul.ro).

Friss! Drámai kép! A negyedikről lógatta ki a 7 hónapos babát a lakástűzben

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?