10 °C Budapest

Életével játszott a román potyautas: csoda, hogy túlélte

2010. június 10. 13:02

Elképesztő potyautazásról számolt be a brit sajtó. Egy román férfi egy Boeing 747-es repülőgép kerekén ülve utazott Ausztriából Angliába. Csodával határos, hogy túlélte.

A Daily Mail című napilap beszámolója szerint a 20 éves román fiatalember munkavállalási szándékkal szeretett volna Angliába menni, azonban nem volt elég pénze a repülőjegyre. Bécsig eljutott, a schwechati repülőtéren pedig -saját bevallása szerint- átmászott a kerítésen, így jutott be a felszállópályákhoz.

A hihetetlennek tűnő történet szerint a reptéren felkapaszkodott egy magántulajdonban (konkrétan a dubaji királyi család birtokában) levő Boeing 747-es kerekére, így jutott be a gép futómű-terébe. A férfi bő másfél óra utazás után landolt a heathrow-i reptéren, ahol a rendőrség azonnal letartóztatta.

 

Ezen a gépen utazott a potyázó férfi


Valójában csodával határos, hogy túlélte az utat. A repülőgépnek azon részén ugyanis nincs fűtés, így -41 fokban utazott. Ráadásul a gépnek -az időjárási körülmények miatt- alacsonyabban kellett repülnie, így juthatott elég oxigénhez a vakmerő potyautas.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hírek szerint a brit hatóságok elengedték a férfit, aki -mivel EU-tagország állampolgára- szabadon beutazhat az Egyesült Királyságba. A dubaji sejk azonban pert fontolgat az osztrák légügyi hatóságok ellen: Ausztria már megkezdte a vizsgálatot az ügyben.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?