Életével játszott a román potyautas: csoda, hogy túlélte

2010. június 10. 13:02

Elképesztő potyautazásról számolt be a brit sajtó. Egy román férfi egy Boeing 747-es repülőgép kerekén ülve utazott Ausztriából Angliába. Csodával határos, hogy túlélte.

A Daily Mail című napilap beszámolója szerint a 20 éves román fiatalember munkavállalási szándékkal szeretett volna Angliába menni, azonban nem volt elég pénze a repülőjegyre. Bécsig eljutott, a schwechati repülőtéren pedig -saját bevallása szerint- átmászott a kerítésen, így jutott be a felszállópályákhoz.

A hihetetlennek tűnő történet szerint a reptéren felkapaszkodott egy magántulajdonban (konkrétan a dubaji királyi család birtokában) levő Boeing 747-es kerekére, így jutott be a gép futómű-terébe. A férfi bő másfél óra utazás után landolt a heathrow-i reptéren, ahol a rendőrség azonnal letartóztatta.

 

Ezen a gépen utazott a potyázó férfi


Valójában csodával határos, hogy túlélte az utat. A repülőgépnek azon részén ugyanis nincs fűtés, így -41 fokban utazott. Ráadásul a gépnek -az időjárási körülmények miatt- alacsonyabban kellett repülnie, így juthatott elég oxigénhez a vakmerő potyautas.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hírek szerint a brit hatóságok elengedték a férfit, aki -mivel EU-tagország állampolgára- szabadon beutazhat az Egyesült Királyságba. A dubaji sejk azonban pert fontolgat az osztrák légügyi hatóságok ellen: Ausztria már megkezdte a vizsgálatot az ügyben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?