Az osztrák rendelők várótermeiben is Pécs a téma

2010. április 27. 12:02

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének közreműködésében áprilisban egy hónapon keresztül ausztriai wellness-klubok és orvosi rendelők várótermeiben látható az a félperces összeállítás, amely az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Pécsre csalogatja a kultúra iránt nyitott, valamint pihenni és rekreációra vágyó osztrákokat. A Vita TV több mint 1130 modern képernyőjén keresztül hatékonyan elérhető a "35-plusz korosztály", akik körében igen népszerűek a hazai kulturális- és wellness ajánlatok.

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon integrált kampányt folytat a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt népszerűsítése érdekében. Az akciók eredményeként folyamatos és kétszámjegyű növekedés figyelhető meg a régió kereskedelmi szálláshelyein az osztrák vendégforgalmat illetően.

 

Fotó: Vita TV


Mostanra meghaladja a 100-at az MT Zrt közreműködésével az osztrák sajtóban Pécsről idén megjelent cikkek száma, amelyek hírértéke közel 150 ezer euróra tehető. Ausztriában az osztrák Böhlau Verlag gondozásában nemrég jelent meg az a 170 oldalas könyv, amely Pécs történelmét az ókeresztény időktől a 2010-es Európai Kulturális Fővárosig terjedő időhorizont mentén mutatja be. Az MT Zrt. bécsi képviseletének és a Collegium Hungaricum kulturális intézet együttműködésnek köszönhetően Bécsben és Klosterneuburgban május végéig két kiállítás is látható lesz pécsi művészek fotóiból, valamint májusban a bécsi fiatalok körében népszerű városi Beach-en látványos Pécs road-show gondoskodik majd a figyelem felkeltéséről. A Radio Wien hullámhosszán, Ausztria legnépszerűbb turisztikai műsora (auf und davon...) Húsvét vasárnapján "Pécsről jelentkezett", amelyben egy könnyed, kétórás műsor keretében ismerkedhettek meg a hallgatók Pécs városával és az idei kulturális programokkal.

Az osztrák Gallup Intézet által az MT Zrt megbízásából végzett felmérés szerint az idén külföldre utazó osztrákok 4 százaléka egyenesen Pécset tervezi felkeresni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?