Az osztrák rendelők várótermeiben is Pécs a téma

2010. április 27. 12:02

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének közreműködésében áprilisban egy hónapon keresztül ausztriai wellness-klubok és orvosi rendelők várótermeiben látható az a félperces összeállítás, amely az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Pécsre csalogatja a kultúra iránt nyitott, valamint pihenni és rekreációra vágyó osztrákokat. A Vita TV több mint 1130 modern képernyőjén keresztül hatékonyan elérhető a "35-plusz korosztály", akik körében igen népszerűek a hazai kulturális- és wellness ajánlatok.

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon integrált kampányt folytat a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt népszerűsítése érdekében. Az akciók eredményeként folyamatos és kétszámjegyű növekedés figyelhető meg a régió kereskedelmi szálláshelyein az osztrák vendégforgalmat illetően.

 

Fotó: Vita TV


Mostanra meghaladja a 100-at az MT Zrt közreműködésével az osztrák sajtóban Pécsről idén megjelent cikkek száma, amelyek hírértéke közel 150 ezer euróra tehető. Ausztriában az osztrák Böhlau Verlag gondozásában nemrég jelent meg az a 170 oldalas könyv, amely Pécs történelmét az ókeresztény időktől a 2010-es Európai Kulturális Fővárosig terjedő időhorizont mentén mutatja be. Az MT Zrt. bécsi képviseletének és a Collegium Hungaricum kulturális intézet együttműködésnek köszönhetően Bécsben és Klosterneuburgban május végéig két kiállítás is látható lesz pécsi művészek fotóiból, valamint májusban a bécsi fiatalok körében népszerű városi Beach-en látványos Pécs road-show gondoskodik majd a figyelem felkeltéséről. A Radio Wien hullámhosszán, Ausztria legnépszerűbb turisztikai műsora (auf und davon...) Húsvét vasárnapján "Pécsről jelentkezett", amelyben egy könnyed, kétórás műsor keretében ismerkedhettek meg a hallgatók Pécs városával és az idei kulturális programokkal.

Az osztrák Gallup Intézet által az MT Zrt megbízásából végzett felmérés szerint az idén külföldre utazó osztrákok 4 százaléka egyenesen Pécset tervezi felkeresni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16