Meglepő ötlet: vásárolni jöjjenek hozzánk a kínaiak!

2010. április 25. 10:02

Szakítva a már közhelyszámba menő országpromóciós témákkal, budapesti vásárló körútra invitál a kínai Global Travel utazási és életmód magazin cikke.

Az írás a Magyar Turizmus Zrt. pekingi képviseletének kezdeményezésére jelent meg, és tartalmában igyekszik Budapestet a kínai olvasóközönség számára új arcáról bemutatni, szem előtt tartva, hogy az ázsiai turista számára minden külföldi utazás központi eleme a vásárlás.

A cikk az Ecseri piactól kezdve a paprikán és Falk Miksa utcán át egészen a retro design termékekig sorolja a hazánkban megnézni és megvenni érdemes termékeket. A szerző kitér olyan hasznos tanácsokra is, mint a pénzváltás, az ÁFA visszatérítés vagy az üzletek nyitva tartása.

Magyarországon a kínai beutazó turizmus az utóbbi 5 évben - a válság ideje alatt is - folyamatos növekedést produkált (évente átlag 10-12%). A KSH adatai szerint 2009 január-decemberében 38.400 kínai vendég 70.800 vendégéjszakát töltött el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, ami a vendégek vonatkozásában 18%-os, a vendégéjszakák vonatkozásában pedig 12,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18