23 °C Budapest

Megdöbbentő! Ennyire egyszerűen lophatnak meg utazás közben

Pénzcentrum
2010. április 24. 14:02

Egy, az internetre kikerült videó tanulsága szerint könnyű célpontot jelenthetnek a tolvajok számára cipzáras bőröndök, legyenek azok bármilyen biztonságosnak hitt lakattal lezárva. A lopáson kívül csupán egy rosszabb dolog történhet csomagjainkkal.

Egy hétköznapi golyóstoll segítségével is gyakorlatilag nyomtalanul ki lehet nyitni és vissza lehet zárni a cipzáras bőröndöket, melynek bizonyítéka az alábbi videón látható. A kísérletet a szerkesztőségben is elvégeztük több márkás cipzáras hátizsákon. Mindegyiket sikerrel ki tudtuk nyitni, majd ezt követően nyomtalanul vissza is tudtuk zárni a táskákat.

A fenti trükk két problémát is felvet a cipzáras bőröndök biztonságával kapcsoltban. Az egyik, hogy amennyiben észrevétlenül lopták meg az utast, a kirabolt fél még reptéri reklamálás lehetőségétől is eleshet. A másik, talán még ennél is nagyobb probléma, hogy a csomag tartalmáért minden esetben a bőrönd tulajdonosa a felelős. Így egy esetlegesen csomagba csempészett illegális termék okozhat kellemetlen perceket a koffer tulajdonosának a repülőtéri rendészeti szervekkel vagy a vámhatósággal.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?