A szokatlanul széles biciklisáv próbára teszi az autósok idegeit

2010. április 21. 16:02

Megdöbbentő kép érkezett Nagy-Britanniából, melyen jól látszik, hogy a kerékpárosok számára felfestett biciklisáv szélesebb, mint amelyet az autók, a buszok és a tehergépjárművek használnak. Az emelkedőn négy keréken képtelenség úgy felmenni, hogy a sofőr ne sértse meg a közlekedési szabályokat.

A felfestés során a kerékpárosoknak sikerült egy 2 méter széles sávot kialakítani, miközben az autósok számára mindössze 1,4 méter maradt. A legtöbb négykerekű szélesebb ettől, így szinte lehetetlen úgy leküzdeni az emelkedőt, hogy a vezető ne lépje át az elválasztó vonalat, vagy ne menjen át a szembejövő sávba.

A helyiek szerint a problémát tetézi, hogy a szokatlanul széles kerékpárutat egyrészt alig használják, másrészt, aki mégis rátéved, a domb felénél leszáll is inkább feltolja a biciklijét a tetőre. Az autósoknak - ennek ellenére - nagyon óvatosan kell közlekedni a fél kilométeren át ívelő emelkedőn, de nem tehetnek semmit, ha arra járnak a közlekedésiek.

Forrás: Sun magazin

Az egyik ott élő elmondta, hogy a helyiek azon viccelődnek, hogy náluk olyan széles a kerékpárút, hogy a Tour de France mezőnye forgalomkorlátozás nélkül is gond nélkül áthaladhatna a településen. A helyi önkormányzat képviseletében elmondták, hogy a felfestések valóban nem túl jól sikerültek, így a vonalak elsősorban arra hívják fel az autósok figyelmét, hogy hagyjanak elég helyet a kétkerekűeknek.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?