Átrendeződő autópiac: a támogatott traktorcsere sem segít!

Pénzcentrum
2010. április 19. 09:17

Ha hihetünk a prognózisoknak, úgy év végére már Kína kerülhet a globális autópiac élére. Az első negyedéves adatok szerint a legnagyobb piacokon nőttek, a kisebbeken tovább zuhantak az eladások - írja a Népszabadság.

Egy éven belül teljes átrendeződés várható az autópiacon: egyelőre még az Egyesült Államok vezet, majd Japán után Kína és Németország következik, ám utóbbinak egy éven belül biztosan helyet cserélnie Brazíliával, ahol 2009-es 3,1 milliós darabszám után 3,4 millió eladásáról szólnak az előrejelzések, szemben a legfeljebb hárommilliósra taksált német forgalommal.

Az év első negyedévében az Egyesült Államokban 2,55 millió új személyautó kelt el, ami 16 százalékos javulást jelent, de még mindig kevés 75 százalékos növekedési tempóval száguldó és 3,5 milliós eladást produkáló Kínához képest. A Kínai Autógyártók Szövetségének előrejelzése az idei évre már 15 millió új személyautóról szól.

Az oroszoknál zuhant a vásárlási láz, így évekig nem álmodozhatnak arról, hogy Európa legnagyobb és a világ negyedik piacává váljanak: az első negyedévben Oroszországban 293 ezer új személyautó kelt el, ami 25 százalékos esést jelent az elmúlt évi adatokhoz képest.

Térségenként eltérőek az eredmények: az Európai Unió tizenöt régi tagállamában 11 százalékkal emelkedtek, a később csatlakozott tízeknél 18 százalékkal estek az eladások. Kelet-Európában általában csak a cseheknél nőtt a vásárlási kedv: a 39,3 ezer autó 27 százalékos bővülés következménye. Magyarországon tízezer új személyautó kelt el, ami 55 százalékos zuhanást jelent.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A növekedés mértékében 69 százalékkal Portugália, a csökkenésben az ugyancsak 69 százalékot produkáló Románia vezet, pedig utóbbiban még a roncsprogram is működik és a traktorcserét is államilag támogatják.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?