16 °C Budapest

5 ok, amiért nem éri meg hibridet venni!

2010. április 2. 05:40

A kedvező fogyasztás és az alacsony káros-anyag kibocsátásnak köszönhetően különösen a japán és az amerikai autópiacon egyre nagyobb teret hódítottak a hibridek az utóbbi években. Tavaly voltak olyan hónapok, amikor hibrid modell végzett az eladási listák élén, a Forbes magazin ennek ellenére felsorakoztatott néhány okot, ami miatt nem mindenkinek éri meg hibridet venni.

A magazin szerint a hibrid modellek az akkumulátoros technológia következtében jóval drágábbak, mint a hagyományos meghajtású autók. Ez a különbség a tengerentúli modellkínálat esetében átlagosan 10 ezer dollár, de például a Lexus LS hibrid 40 ezer dollárral drágább, mint a modell hagyományos meghajtású változata.

A lapban példaként említett Mercury Milan hibrid átlagfogyasztása főúton csak fél literrel jobb 100 kilométeren, mint a modell nem hibrid változatának, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy városban sokkal nagyobb a különbség. Meg kell említeni, hogy a piacon jelen vannak olyan hagyományos meghajtású modellek, melyek kedvezőbb fogyasztási adatokkal rendelkeznek, mint a hibridek.

Különösen igaz ez a dízel meghajtású modellekre, melyekre a tengerentúlon az egyik legjobb példa a Jetta TDI, mely olcsóbb, mint a hibridek, ugyanakkor 7 liter alatti az átlagfogyasztása.

A hibridek az elektromotor mellett benzinmotort is használnak, vagyis hozzájárulnak a levegőszennyezéshez és az olajfogyasztáshoz, de a tisztán elektromos meghajtású autók legalább háromszor annyiba kerülnek, mint a hibridek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hibridek a küllemükkel sem varázsoltak el sok autóst. Az akkumulátorok nehezek és sok helyet foglalnak. Ezek a járművek olyan kiegészítő elemeket is tartalmaznak, amelyek miatt a hibridek tulajdonosai sokszor azt sem tudják, hogy mit látnak, amikor felemelik a motorháztetőt.

Az autógyártók a fejlesztések révén a következő 5 évben átlagosan 15-20%-kal kívánják csökkenteni a kínálatuk átlagos fogyasztását és károsanyag-kibocsátását. Ezek a hatékony eco-motorok, folyamatos konkurenciát jelentenek a hibrideknek.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem