Látványos munkafolyamatok zajlanak hétvégén a Margit hídon (fotók)

Pénzcentrum
2010. március 18. 15:32

Szélesebbre építik a hídfőt az eddiginél a Margit híd budai oldalán, így megszűnhetnek, vagy legalábbis jelentősen enyhülhetnek majd a dugók a lehajtó résznél - közölte a munkálatokat végző Mh2009 konzorcium.

Március 20-án éjszaka kezdik helyére emelni azt a 8, egyenként 22 méter hosszú és 17 tonna tömegű gerendát, amelyek a lehajtó sáv szélesítését szolgálják. A munkálatokat az MH 2009 Konzorcium munkatársai éjjel kezdik, és másnap is folytatják. Emiatt március 20-án szombaton éjszaka 23 órától március 22-én, hétfőn 05 óráig lezárják a budai felső rakpartot.


Miért szélesítik a hidat?

Megszűnhetnek, de legalábbis jelentősen enyhülhetnek majd a gépkocsi torlódások a Margit híd budai hídfőjénél, miután a Pestről Budára tartók a most kiépítendő harmadik lehajtósávon is elhagyhatják majd a hidat az Árpád fejedelem útja irányába. Az új szakasz 50 méter hosszú lesz, ami gyorsabb lejutást tesz lehetővé a hídról.


Mindezt hogyan?

Nyolc új hídgerendát emelnek be a mostani 25 mellé, hogy kiszélesíthessék az útpályát. A 8 új hídgerenda egyenként 17 tonnát nyom, és 22 méter hosszú.


A hídgerendákat speciális, nagy teherbírású járművekkel szállítják a helyszínre. Majd az emelőszerkezetek egyenként emelik helyükre a gerendákat; ez a folyamat gerendánként fél-egy órát vesz igénybe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az új szerkezeti elemeket betonacéllal rögzítik egymáshoz. (A Margit híd budai hídfőjének déli oldalát, azaz a felhajtó sávot két gerendával fogják szélesíteni a rekonstrukció II. ütemtervének megfelelően.)

Mi lesz a forgalommal a hétvégén?

A Margit híd budai hídfőjének szélesítése, és a kísérő munkálatok idejére a budai felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Azaz március 20-a szombat 23 óra és március 22-e hétfő reggel 05 óra között az Árpád fejedelem útján forgalmi rend változás lép életbe, amely mind az autóbusz közlekedést, mind a közúti forgalmat érinti.

A gépkocsik északi irányba a Bem rakpart - Csalogány utca - Horváth utca - Bem utca - Tölgyfa utca - Margit körút - Török utca - Üstökös utca - Árpád fejedelem utja irányába tehetnek kitérőt. A javasolt terelő út a déli irányba pedig az Árpád fejedelem utja - Üstökös utca - Török utca - Margit körút vagy Bem utca - Fő utca vagy Horváth utca - Csalogány utca - Fő utca. Az autóbuszok a Bem utca - Fő utca útvonalon járnak. A budai alsó rakpart a munkák idején is folyamatosan az autósok rendelkezésére áll.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22