Látványos munkafolyamatok zajlanak hétvégén a Margit hídon (fotók)

Pénzcentrum
2010. március 18. 15:32

Szélesebbre építik a hídfőt az eddiginél a Margit híd budai oldalán, így megszűnhetnek, vagy legalábbis jelentősen enyhülhetnek majd a dugók a lehajtó résznél - közölte a munkálatokat végző Mh2009 konzorcium.

Március 20-án éjszaka kezdik helyére emelni azt a 8, egyenként 22 méter hosszú és 17 tonna tömegű gerendát, amelyek a lehajtó sáv szélesítését szolgálják. A munkálatokat az MH 2009 Konzorcium munkatársai éjjel kezdik, és másnap is folytatják. Emiatt március 20-án szombaton éjszaka 23 órától március 22-én, hétfőn 05 óráig lezárják a budai felső rakpartot.


Miért szélesítik a hidat?

Megszűnhetnek, de legalábbis jelentősen enyhülhetnek majd a gépkocsi torlódások a Margit híd budai hídfőjénél, miután a Pestről Budára tartók a most kiépítendő harmadik lehajtósávon is elhagyhatják majd a hidat az Árpád fejedelem útja irányába. Az új szakasz 50 méter hosszú lesz, ami gyorsabb lejutást tesz lehetővé a hídról.


Mindezt hogyan?

Nyolc új hídgerendát emelnek be a mostani 25 mellé, hogy kiszélesíthessék az útpályát. A 8 új hídgerenda egyenként 17 tonnát nyom, és 22 méter hosszú.


A hídgerendákat speciális, nagy teherbírású járművekkel szállítják a helyszínre. Majd az emelőszerkezetek egyenként emelik helyükre a gerendákat; ez a folyamat gerendánként fél-egy órát vesz igénybe.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új szerkezeti elemeket betonacéllal rögzítik egymáshoz. (A Margit híd budai hídfőjének déli oldalát, azaz a felhajtó sávot két gerendával fogják szélesíteni a rekonstrukció II. ütemtervének megfelelően.)

Mi lesz a forgalommal a hétvégén?

A Margit híd budai hídfőjének szélesítése, és a kísérő munkálatok idejére a budai felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Azaz március 20-a szombat 23 óra és március 22-e hétfő reggel 05 óra között az Árpád fejedelem útján forgalmi rend változás lép életbe, amely mind az autóbusz közlekedést, mind a közúti forgalmat érinti.

A gépkocsik északi irányba a Bem rakpart - Csalogány utca - Horváth utca - Bem utca - Tölgyfa utca - Margit körút - Török utca - Üstökös utca - Árpád fejedelem utja irányába tehetnek kitérőt. A javasolt terelő út a déli irányba pedig az Árpád fejedelem utja - Üstökös utca - Török utca - Margit körút vagy Bem utca - Fő utca vagy Horváth utca - Csalogány utca - Fő utca. Az autóbuszok a Bem utca - Fő utca útvonalon járnak. A budai alsó rakpart a munkák idején is folyamatosan az autósok rendelkezésére áll.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?