Fenyegetőzik a BKV: még mindig nincsenek metrókocsik

Pénzcentrum
2010. március 4. 09:03

Már hónapok óta közlekedniük kellene az új metrókocsiknak, azonban a francia gyártó cég még mindig nem tudta megszerezni a típusengedélyt. Június végéig kaptak haladékot - írja a Népszabadság.

Szerződésbontással fenyegeti a BKV francia Alstom céget, mert még mindig nem teljes az engedélyekhez szükséges dokumentáció.

Már tavaly július végére meg kellett volna érkeznie a 2006-ban, 65 milliárd forintért megrendelt metrókocsiknak, 22-nek a kettes, 15-nek pedig a majdani négyes vonalra. A tesztelésen több hiba is akadt; a tűzoltóságnak a menekítő ajtókkal volt gondja, a Nemzeti Közlekedési Hatóság pedig a fékeknél talált problémát.

A felek egymással szemben kötbért akarnak érvényesíteni, mintegy hatmilliárd forint értékben, de a BKV a kocsik csúszása miatt a vezérlőrendszert építő Siemensnek is kötbérrel tartozik.

Az Alstom válaszközleményében leszögezi: bemutatták azt a tesztprogramot, amellyel az új metrókocsik forgalomba helyezhetők.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?