26 °C Budapest

Sikeres lehet az idei év a magyar sípályákon

2010. február 16. 09:47

Bár a december végi meleg időjárás pont a csúcsszezont tette tönkre, a hazai sípályák üzemeltetői azóta nem panaszkodhatnak a forgalomra. Az elmúlt években végrehajtott százmilliós fejlesztéseknek - és részben a gazdasági válságnak - köszönhetően ugyanis igen népszerűvé vált az itthoni síelés, egy hidegebb hét végén akár tíz-tizenötezren síelhetnek Magyarországon - írta a Világgazdaság.

December utolsó hetében általában minden nap hét végi mértékű forgalom szokott lenni az eplényi Nordica Síaréna sípályán, ám idén a nagy meleg miatt a roham elmaradt. Január eleje-közepe óta azonban a sípályák szempontjából nagyon is kellemes az időjárás, így az idei síszezon akár március végéig is eltarthat Magyarországon. A Nordica Síarénában már most többen síeltek, mint tavaly. A Sípark Mátraszentistvánban a cél, hogy átlépjék a tavalyi, hatvanezer fős látogatószámot. Bíztató jel, hogy egyre jobban fogynak a három-, négy- és ötnapos bérletek is, ami arra utal, hogy sokan érzik alternatívának a magyarországi síelést hosszabb pihenés esetén is.

A mátraszentistváni parkban az idei év várhatóan pozitív nullszaldó körül alakul, ám mivel a mostani pályarendszer lassan eléri a korlátait, újabb négy-öt pályát szeretnének kialakítani, melynek több százmilliós költségeit hitelekből lehet csak fedezni.

A Nordic Síarénában is várhatóan nullszaldós lesz az idei évad, s nagyobb fejlesztéseket már nem is terveznek a jövőre, ám a szolgáltatások jobb kihasználására több hangsúlyt fektetnének. Így a beülő felvonó nyáron is működne, turisztikai célokkal, a füves lejtőkön pedig tereprollerezni és terepgokartozni lehetne. Tervben van kerékpárutak kialakítása és egy kerékpárkölcsönző létesítése is.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?