16 °C Budapest

Többen síelhetnek itthon: a válság segíti a hazai pályákat

Pénzcentrum
2009. október 29. 09:17

Az elmúlt években milliárdos nagyságrendű összeget költöttek és költenek jelenleg is fejlesztésre a magyarországi sípályák, idén a válság is növelheti forgalmukat -írja a Világgazdaság.

Az elmúlt években milliárdos nagyságrendű összeget költöttek és költenek jelenleg is fejlesztésre a magyarországi sípályák. Becslések szerint a hideg időjárás miatt hosszúra nyúlt tavalyi téli szezonban akár 150-200 ezren is megfordulhattak a hazai pályákon.

Mennyivel drágultak idén a síbérletek?

Idén - az időjárás függvényében- a tavalyinál is eredményesebb szezonra számítanak a hazai sípályák, ráadásul a válság is a malmukra hajthatja a vizet. Sokaknak ugyanis nem futja az idén külföldi síelésre, így várhatóan itthon próbálják majd bepótolni egy hosszú hétvégével. Ez már fejenként 20-30 ezer forintból kijöhet.

Palitz Izabella, az eplényi síarénát üzemeltető Nordica Skiarena Kft. értékesítési igazgatója szerint a dráguló euró miatt visszaesett a külföldi síterepek iránti kereslet, náluk viszont üdülési csekkel is lehet jegyeket vásárolni, így elmondható, hogy pozitívan csapódott le a válság.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?