Többen síelhetnek itthon: a válság segíti a hazai pályákat

Pénzcentrum
2009. október 29. 09:17

Az elmúlt években milliárdos nagyságrendű összeget költöttek és költenek jelenleg is fejlesztésre a magyarországi sípályák, idén a válság is növelheti forgalmukat -írja a Világgazdaság.

Az elmúlt években milliárdos nagyságrendű összeget költöttek és költenek jelenleg is fejlesztésre a magyarországi sípályák. Becslések szerint a hideg időjárás miatt hosszúra nyúlt tavalyi téli szezonban akár 150-200 ezren is megfordulhattak a hazai pályákon.

Mennyivel drágultak idén a síbérletek?

Idén - az időjárás függvényében- a tavalyinál is eredményesebb szezonra számítanak a hazai sípályák, ráadásul a válság is a malmukra hajthatja a vizet. Sokaknak ugyanis nem futja az idén külföldi síelésre, így várhatóan itthon próbálják majd bepótolni egy hosszú hétvégével. Ez már fejenként 20-30 ezer forintból kijöhet.

Palitz Izabella, az eplényi síarénát üzemeltető Nordica Skiarena Kft. értékesítési igazgatója szerint a dráguló euró miatt visszaesett a külföldi síterepek iránti kereslet, náluk viszont üdülési csekkel is lehet jegyeket vásárolni, így elmondható, hogy pozitívan csapódott le a válság.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?