5 °C Budapest

Frigyre lép a Volkswagen és a Suzuki

2009. december 9. 12:02

Már szeptemberben felmerült annak lehetősége, hogy a Volkswagen részesedést szerezzen a Suzukiban, szerdán azonban már bejelentésre került sor: 20 százalékkal beszáll a német autógyár a japán vállalatba.

A 2,5 milliárd dolláros üzlettel az a célja a Volkswagennek, hogy jobb pozíciót szerezzen a fejlődő országok piacán, valamint kihasználja a Suzuki tapasztalatát a kisautók fejlesztésében.

Az autógyártók többsége a válság óta abban érdekelt, hogy minél nagyobb piaci részesedést szerezzen az ázsiai piacokon, hiszen szemben USA-val, illetve Európával ott még mindig jelentősen nő a kereslet.

A Volkswagen és a Suzuki úgy nyilatkoztak, hogy termékportfoliójukat, értékesítési hálózatukat és gyártókapacitásaikat tekintve ideálisan kiegészítik egymást, ezért közösen próbálnak szeletet hasítani a környezetbarát autók piacából - írja a New York Times.

A 19,9 százalékos részesedés-szerzésre várhatóan januárban került majd sor. A 2,5 milliárdos vételár felét a Suzuki Volkswagen részvények vásárlására fordítja majd.

A kisautók gyártásában világelsőnek számító Suzuki 35 gyáregységgel rendelkezik Japánban, továbbá Indonéziában, Indiában, Kínában, Thaiföldön és Spanyolországban. A márciusban véget ért üzleti évben 2,3 millió gépkocsit, és 3,1 millió motorkerékpárt sikerült értékesítenie.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen 6,3 millió autót adott el 2008-ban, és világszerte 61 gyárral rendelkezik.

Múlt héten hasonló tervet lebbentett meg a francia PSA Peugeot Citroën is: várhatóan erősíteni kívánják pozícióikat Ázsiában, méghozzá Mitsubishi részvények vásárlásával.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem