33 °C Budapest

Nincs karácsony az autópiacon

Pénzcentrum
2009. december 8. 09:02

Nem zárnak jó évet az idén az autókereskedések, és csalódniuk kell azoknak a kereskedőknek, akik a karácsonyi vásárlási láz fellendítő hatásában reménykedtek.

Nem rohamozták meg a szalonokat a karácsonyi szezonban az autóvásárlók. Még mindig az év végi utolsó két hónap a legerősebb az autóétkesítésben, ám míg korábban az egész éves forgalom 25-30%-át adták el ebben az időszakban, addig idén ez az arány csupán 20% - írja a Napi Gazdaság.

Az autómárkák közül az egyik legnagyobb visszaesés a Suzukinál várható, a márkánál a tavalyi decemberi eladásokhoz képest ebben a hónapban 60%-os zuhanást várnak. Az autógyártók és kereskedők a korábbiakhoz képest szerényebb akciókkal próbálják megfogni a vásárlókat. Az engedmények az alacsonyabb kategóriákban tipikusan félmillió és egymillió forint között alakulnak, de sláger kedvezmény a 0%-os thm is.

A Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke, Gablini Gábor szerint a nagy akciók ideje már elmúlt, ugyanis az olcsóbb készletek már elfogytak a kereskedésekből. Emellett a fogyasztók sem reagálnak úgy a nagyobb leárazásokra, mint tették korábban, a keresletet a kivárás jellemzi. A most lezajló folyamat segíti a piac konszolidációját - tette hozzá a Gémosz elnöke.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm