Nincs karácsony az autópiacon

Pénzcentrum
2009. december 8. 09:02

Nem zárnak jó évet az idén az autókereskedések, és csalódniuk kell azoknak a kereskedőknek, akik a karácsonyi vásárlási láz fellendítő hatásában reménykedtek.

Nem rohamozták meg a szalonokat a karácsonyi szezonban az autóvásárlók. Még mindig az év végi utolsó két hónap a legerősebb az autóétkesítésben, ám míg korábban az egész éves forgalom 25-30%-át adták el ebben az időszakban, addig idén ez az arány csupán 20% - írja a Napi Gazdaság.

Az autómárkák közül az egyik legnagyobb visszaesés a Suzukinál várható, a márkánál a tavalyi decemberi eladásokhoz képest ebben a hónapban 60%-os zuhanást várnak. Az autógyártók és kereskedők a korábbiakhoz képest szerényebb akciókkal próbálják megfogni a vásárlókat. Az engedmények az alacsonyabb kategóriákban tipikusan félmillió és egymillió forint között alakulnak, de sláger kedvezmény a 0%-os thm is.

A Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke, Gablini Gábor szerint a nagy akciók ideje már elmúlt, ugyanis az olcsóbb készletek már elfogytak a kereskedésekből. Emellett a fogyasztók sem reagálnak úgy a nagyobb leárazásokra, mint tették korábban, a keresletet a kivárás jellemzi. A most lezajló folyamat segíti a piac konszolidációját - tette hozzá a Gémosz elnöke.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16