5 °C Budapest

Finoman ráléptek a Toyota nyakára

Pénzcentrum
2009. november 12. 12:02

Az IHS Global Insight jelentése szerint az évközi adatok alapján a Volkswagen leelőzte a Toyotát a világ legnagyobb autógyártója címért folyó versenyben. A német gyártó az utóbbi időben számos alkalommal hangoztatta, hogy a japán gyártót tekinti a legnagyobb versenytársának, egy éles manőverrel végre sikerült eléjük kerülni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A jelentés szerint a Volkswagen csoport sikeréhez - ide tartozik immár a Porsche is - nagyban hozzájárultak a több országban, köztük a jelentős autópiaccal rendelkező Kínában, Németországban, Nagy-Britanniában bevezetett értékesítést ösztönző eszközök (roncsprémium, adókedvezmény, stb.).

A statisztikák alapján a német gyártó idei termelése 4,4 millió gépjárműre tehető, miközben ugyanazon időszakban a japán Toyota csak 4 millióig jutott.

A kormányzati intézkedések mellett az is erősítette a Volkswagen pozícióját, hogy a Toyota a felére csökkentette termelését az első negyedévben (tavaly összesen 9,24 autót állítottak elő, de a válság miatt a kereslet zuhanni kezdett, amire a kibocsátás visszafogásával reagáltak).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?