5 °C Budapest

Finoman ráléptek a Toyota nyakára

Pénzcentrum
2009. november 12. 12:02

Az IHS Global Insight jelentése szerint az évközi adatok alapján a Volkswagen leelőzte a Toyotát a világ legnagyobb autógyártója címért folyó versenyben. A német gyártó az utóbbi időben számos alkalommal hangoztatta, hogy a japán gyártót tekinti a legnagyobb versenytársának, egy éles manőverrel végre sikerült eléjük kerülni.

A jelentés szerint a Volkswagen csoport sikeréhez - ide tartozik immár a Porsche is - nagyban hozzájárultak a több országban, köztük a jelentős autópiaccal rendelkező Kínában, Németországban, Nagy-Britanniában bevezetett értékesítést ösztönző eszközök (roncsprémium, adókedvezmény, stb.).

A statisztikák alapján a német gyártó idei termelése 4,4 millió gépjárműre tehető, miközben ugyanazon időszakban a japán Toyota csak 4 millióig jutott.

A kormányzati intézkedések mellett az is erősítette a Volkswagen pozícióját, hogy a Toyota a felére csökkentette termelését az első negyedévben (tavaly összesen 9,24 autót állítottak elő, de a válság miatt a kereslet zuhanni kezdett, amire a kibocsátás visszafogásával reagáltak).

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem