-1 °C Budapest

Egyre többen tankolnak fizetés nélkül

Pénzcentrum
2009. október 22. 09:02

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a benzinkutakon a fizetés nélküli elhajtások esete. Mivel a szabálysértés nem a rendőrség ügye, és a kamerák sem sokat segítenek, a kutasok tehetetlenek - írja a Világgazdaság.

Évente akár egymilliárd forinttal is megkárosíthatják a fizetés nélkül tankolók a benzinkutasokat, melynek az az oka, hogy 2007. június 1-je óta a 20 ezer forint alatti elkövetések nem számítanak már bűncselekménynek, így a rendőrség ki sem megy már a helyszínre. Ezek az esetek alapvetően már az önkormányzat hatáskörébe tartoznak.

Az Agip Hungária Zrt.-nél például évi több tíz milliós kár keletkezik emiatt. A Shell nem mondott számokat ezügyben, az OMV Hungária Kft. központi biztonsági intézkedéseket hozott, és videórendszert épített ki. A Mol is megerősítette, hogy előfordulnak ilyen lopások a hálózatánál.

A profi elhajtók azonban a kamera ellen is védik magukat: rendszám nélküli, lopott, vagy piszkos rendszámú autóval érkeznek, és ellenzős sapkát viselnek, hogy ne lehessen őket beazonosítani.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm