26 °C Budapest

Az év legmegbízhatóbb autói - itt a lista!

2009. október 28. 12:02

Az amerikai független fogyasztóvédő szervezet, illetve magazin, a Consumer Reports idén is összeállította az autópiac legmegbízhatóbb márkáinak listáját. A 2010 Toytoa Prius vitte a prímet a családi autók kategóriájában.

A nagy detroiti autógyártók közül egyedül a Fordnak sikerült bejutnia a legmegbízhatóbb autókat összesítő listába, minőség és megbízhatóság terén ugyanis a Toyota és a Honda különösen magasra helyezik a mércét.

Az újság minden évben előfizetői körében - akik több mint 4 millióan vannak - végez felmérést, és ez alapján állapítja meg az egyes autók megbízhatóságát.

Ezek alapján a Ford, Mercury és Lincoln gyártmányok átlagos, vagy annál némileg jobb megbízhatóságúak, de egyes Honda, vagy Toyota modellekhez képest még magasabb pontszámot is el sikerült érniük.

A dél-koreai márkák, úgy mint a Hyundai, vagy Kia továbbra is az élmezőnybe tartoznak, idén pedig még több márkát juttattak a listára, mint tavaly - többek között a Kia Sportage-t.

A kormányzati hitelekkel megmentett General Motors és Chrysler azonban korántsem szerepelt olyan fényesen az összehasonlításban, hiszen egyetlen modelljük sem került fel a listára, sőt a Chrysler modellek közül minden harmadik kifejezetten rossz értékelést kapott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kisautó kategóriában a legmegbízhatóbbnak a Honda Insight hybridet ítélték, a legrosszabb minősítést a Nissan Versa kapta. Családi autó kategóriában első helyen a Toyota Prius hybrid végzett, sereghajtó pedig a Chrysler Sebring lett.

Az összesített lista első tíz helyére, sorrendben a következő márkák kerültek: Scion, Honda, Toyota, Infiniti, Acura, Mitsubishi, Lexus, Hyundai, Porsche, Mercury. A legutolsó helyen a Dodge, a Cadillac és a Chrysler végeztek.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem