3 °C Budapest

Az év legmegbízhatóbb autói - itt a lista!

2009. október 28. 12:02

Az amerikai független fogyasztóvédő szervezet, illetve magazin, a Consumer Reports idén is összeállította az autópiac legmegbízhatóbb márkáinak listáját. A 2010 Toytoa Prius vitte a prímet a családi autók kategóriájában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nagy detroiti autógyártók közül egyedül a Fordnak sikerült bejutnia a legmegbízhatóbb autókat összesítő listába, minőség és megbízhatóság terén ugyanis a Toyota és a Honda különösen magasra helyezik a mércét.

Az újság minden évben előfizetői körében - akik több mint 4 millióan vannak - végez felmérést, és ez alapján állapítja meg az egyes autók megbízhatóságát.

Ezek alapján a Ford, Mercury és Lincoln gyártmányok átlagos, vagy annál némileg jobb megbízhatóságúak, de egyes Honda, vagy Toyota modellekhez képest még magasabb pontszámot is el sikerült érniük.

A dél-koreai márkák, úgy mint a Hyundai, vagy Kia továbbra is az élmezőnybe tartoznak, idén pedig még több márkát juttattak a listára, mint tavaly - többek között a Kia Sportage-t.

A kormányzati hitelekkel megmentett General Motors és Chrysler azonban korántsem szerepelt olyan fényesen az összehasonlításban, hiszen egyetlen modelljük sem került fel a listára, sőt a Chrysler modellek közül minden harmadik kifejezetten rossz értékelést kapott.

Kisautó kategóriában a legmegbízhatóbbnak a Honda Insight hybridet ítélték, a legrosszabb minősítést a Nissan Versa kapta. Családi autó kategóriában első helyen a Toyota Prius hybrid végzett, sereghajtó pedig a Chrysler Sebring lett.

Az összesített lista első tíz helyére, sorrendben a következő márkák kerültek: Scion, Honda, Toyota, Infiniti, Acura, Mitsubishi, Lexus, Hyundai, Porsche, Mercury. A legutolsó helyen a Dodge, a Cadillac és a Chrysler végeztek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?