18 °C Budapest

Az év legmegbízhatóbb autói - itt a lista!

2009. október 28. 12:02

Az amerikai független fogyasztóvédő szervezet, illetve magazin, a Consumer Reports idén is összeállította az autópiac legmegbízhatóbb márkáinak listáját. A 2010 Toytoa Prius vitte a prímet a családi autók kategóriájában.

A nagy detroiti autógyártók közül egyedül a Fordnak sikerült bejutnia a legmegbízhatóbb autókat összesítő listába, minőség és megbízhatóság terén ugyanis a Toyota és a Honda különösen magasra helyezik a mércét.

Az újság minden évben előfizetői körében - akik több mint 4 millióan vannak - végez felmérést, és ez alapján állapítja meg az egyes autók megbízhatóságát.

Ezek alapján a Ford, Mercury és Lincoln gyártmányok átlagos, vagy annál némileg jobb megbízhatóságúak, de egyes Honda, vagy Toyota modellekhez képest még magasabb pontszámot is el sikerült érniük.

A dél-koreai márkák, úgy mint a Hyundai, vagy Kia továbbra is az élmezőnybe tartoznak, idén pedig még több márkát juttattak a listára, mint tavaly - többek között a Kia Sportage-t.

A kormányzati hitelekkel megmentett General Motors és Chrysler azonban korántsem szerepelt olyan fényesen az összehasonlításban, hiszen egyetlen modelljük sem került fel a listára, sőt a Chrysler modellek közül minden harmadik kifejezetten rossz értékelést kapott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kisautó kategóriában a legmegbízhatóbbnak a Honda Insight hybridet ítélték, a legrosszabb minősítést a Nissan Versa kapta. Családi autó kategóriában első helyen a Toyota Prius hybrid végzett, sereghajtó pedig a Chrysler Sebring lett.

Az összesített lista első tíz helyére, sorrendben a következő márkák kerültek: Scion, Honda, Toyota, Infiniti, Acura, Mitsubishi, Lexus, Hyundai, Porsche, Mercury. A legutolsó helyen a Dodge, a Cadillac és a Chrysler végeztek.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?