6 °C Budapest

Autós trükk: csak a hiteleseknek jár kedvezmény

2009. szeptember 21. 09:02

Kamikaze akciók nehezítik az autókereskedők többségének életét: egyes vállalkozók ugyanis "irányított" hiteleket vezettek be a piacon, vagyis a listaárnál jóval olcsóbban kínálnak egyes modelleket, de csak annak adják el, aki egy konkrét hitelszerződést köt a vásárláshoz.

Persze a hitelszerződés csapda, hiszen a kereskedők a törlesztés során vasalják be a különbözetet a vevőn, aki nem is tudja, hogy szerződése által 20-25 százalékos hitelközvetítési jutalékhoz juttatja a kereskedőt. Az efféle trükkök is jelzik, hogy a hihetetlenül nehéz helyzetbe került kereskedők egy része mindent bevet, mert talpon akar maradni - írta a Világgazdaság.

Még így sem kizárt, hogy december végén az egy évvel ezelőttinél 40 százalékkal kevesebb vállalkozás lesz a piacon, időközben megszaporodhatnak a cégfelvásárlások. A márkakereskedők szakmai szervezete szerint azonban a vevők számára az árkedvezménynél mára fontosabb lett a kereskedő megbízhatósága.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?