14 °C Budapest

Továbbra is ingyen száguldozhatunk a német autópályákon!

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 15:30

Elutasítja a német autópályadíj személyautókra kiterjesztését a német politikai elit színe-java, ráadásul a választók kegyeiért folytatott harcban a korlátlan száguldás lehetősége mellett is kitartanak - írja szeptemberi számában a német autóklub magazinja, az ADAC-Motorwelt.

Angela Merkel és szocialista kihívója, Frank-Walter Steinmeier egyértelműen elutasítja a személygépkocsi úthasználati díj bevezetését a német autópályákon. A kancellárasszony azonban nem csak ebben ért 100%-ig egyet ellenfelével: egyikük szerint sincs szükség általános sebességkorlátozásra az autópályákon.

Teljesen természetes, hogy esős időben és erős forgalom esetén másképp kell vezetni, mint abban az esetben, ha a körülmények adottak a nagyobb tempóra - nyilatkozta a kancellárasszony. Hozzátette viszont: a sebességkorlátozás - az intelligens forgalomirányítási rendszereknek köszönhetően - napjainkban túlhaladott fogalom. Steinmeier kancellárjelölt a témával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a haladási sebesség maximálásával mindössze 1%-nyi károsanyag-kibocsátás csökkenést lehetne elérni, ezért inkább a további technológiai fejlesztéseket kell a középpontba állítani.

A szocialista jelölt a növekvő olajárak ellen hibrid és elektromos autókkal harcolna. A hibridhajtás területén a következő 5 évben igen komoly eredményeket remél, és megjegyzi, hogy az elektromos négykerekűkkel kapcsolatban még igen sok a tennivaló. A gyorsabb fejlesztések érdekében kilátásba helyezett egy félmilliárd euró méretű K+F programot, és hangot adott azon reményének, hogy a jövő autóját Németországban fogják tervezni és gyártani.

A német kormányzat vezetőjének véleménye szkeptikus az elektromos autókkal kapcsolatban. Becslése szerint leghamarabb 2020-ban fogja meghaladni az egymilliót az ilyen technológiával szerelt kocsik száma a német utakon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még egy további kérdésben van egyetértés a versenyző felek között: egyikük szerint sem jöhet szóba a környezetvédelmi adó eltörlése a benzinár csökkentése érdekében.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm