2 °C Budapest

Továbbra is ingyen száguldozhatunk a német autópályákon!

Pénzcentrum
2009. szeptember 3. 15:30

Elutasítja a német autópályadíj személyautókra kiterjesztését a német politikai elit színe-java, ráadásul a választók kegyeiért folytatott harcban a korlátlan száguldás lehetősége mellett is kitartanak - írja szeptemberi számában a német autóklub magazinja, az ADAC-Motorwelt.

Angela Merkel és szocialista kihívója, Frank-Walter Steinmeier egyértelműen elutasítja a személygépkocsi úthasználati díj bevezetését a német autópályákon. A kancellárasszony azonban nem csak ebben ért 100%-ig egyet ellenfelével: egyikük szerint sincs szükség általános sebességkorlátozásra az autópályákon.

Teljesen természetes, hogy esős időben és erős forgalom esetén másképp kell vezetni, mint abban az esetben, ha a körülmények adottak a nagyobb tempóra - nyilatkozta a kancellárasszony. Hozzátette viszont: a sebességkorlátozás - az intelligens forgalomirányítási rendszereknek köszönhetően - napjainkban túlhaladott fogalom. Steinmeier kancellárjelölt a témával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a haladási sebesség maximálásával mindössze 1%-nyi károsanyag-kibocsátás csökkenést lehetne elérni, ezért inkább a további technológiai fejlesztéseket kell a középpontba állítani.

A szocialista jelölt a növekvő olajárak ellen hibrid és elektromos autókkal harcolna. A hibridhajtás területén a következő 5 évben igen komoly eredményeket remél, és megjegyzi, hogy az elektromos négykerekűkkel kapcsolatban még igen sok a tennivaló. A gyorsabb fejlesztések érdekében kilátásba helyezett egy félmilliárd euró méretű K+F programot, és hangot adott azon reményének, hogy a jövő autóját Németországban fogják tervezni és gyártani.

A német kormányzat vezetőjének véleménye szkeptikus az elektromos autókkal kapcsolatban. Becslése szerint leghamarabb 2020-ban fogja meghaladni az egymilliót az ilyen technológiával szerelt kocsik száma a német utakon.

Még egy további kérdésben van egyetértés a versenyző felek között: egyikük szerint sem jöhet szóba a környezetvédelmi adó eltörlése a benzinár csökkentése érdekében.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58