16 °C Budapest

Új bombasiker a Rolls-Royce-tól! 78 milliós álom...

Pénzcentrum
2008. október 8. 14:00

A 423 ezer dolláros (77,8 millió forint) nyitható tetejű Phantom a Rolls-Royce legújabb kampányának része, amiben a világ újgenerációs gazdag fiataljait próbálja magához csábítani...

Az új modell számos extra mellett nyitható tetővel rendelkezik, de a kesztyű tartóban még egy iPod-ot is találhatunk. Az új Coupé-t a Párizsi Autó Kiállításon mutatták be. A Drophead Coupé egy két ajtós, kisebb változata a klasszikus Rolls-Royce Phantom-nak.

A korábbi őszülő halántékú gazdag, sofőrrel közlekedő úriemberek helyett a mai vevő már inkább egy vállalkozó aki szereti saját maga fogni a kormányt, legalábbis így vélekedik a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója, Tom Purves.

A 2007-ben piacra dobott modell már eddig is jelentős keresletnek örvendett, bár eddig nem volt kapható nyitható tető változatban, az ezzel az extrával felszerelt modellt csak idén mutatták be. A kereslet mértéke az eladási adatokban nagyban tükröződik, tavaly 25 százalékkal növelte meg a márka eladási statisztikáit, 2008 első 9 hónapjában pedig 43 százalékkal. Bár ez még mindig kevés eladott autót jelent, tavaly összesen 1010 kocsit adtak el.

Az elmúlt 5 évben az átlagos Roll-Royce vásárló a 65-ös korosztálytól eltolódott az 50-esek felé, ami azt is jelenti, hogy a cég sikeresen tudott alkalmazkodni a változó igényekhez. Az új modellek viszont ugyanazokkal a luxus kiegészítőkkel vannak felszerelve, mint korábban, így nem kell a minőség romlásától sem tartani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Természetesen az árban sem látszik meg, hogy egy kisebb változatról van szó, sőt, a Phantom 414 ezer dollárba (76,2 millió forint) kerül, miközben az új Coupé 423 ezer dollárba (77,8 millió forint). Bár a célcsoport vagyonát tekintve ez nem jelent túl nagy többletkiadást...

Képek forrása: Businessweek.com

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkor rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem