13 °C Budapest

Új bombasiker a Rolls-Royce-tól! 78 milliós álom...

Pénzcentrum
2008. október 8. 14:00

A 423 ezer dolláros (77,8 millió forint) nyitható tetejű Phantom a Rolls-Royce legújabb kampányának része, amiben a világ újgenerációs gazdag fiataljait próbálja magához csábítani...

Az új modell számos extra mellett nyitható tetővel rendelkezik, de a kesztyű tartóban még egy iPod-ot is találhatunk. Az új Coupé-t a Párizsi Autó Kiállításon mutatták be. A Drophead Coupé egy két ajtós, kisebb változata a klasszikus Rolls-Royce Phantom-nak.

A korábbi őszülő halántékú gazdag, sofőrrel közlekedő úriemberek helyett a mai vevő már inkább egy vállalkozó aki szereti saját maga fogni a kormányt, legalábbis így vélekedik a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója, Tom Purves.

A 2007-ben piacra dobott modell már eddig is jelentős keresletnek örvendett, bár eddig nem volt kapható nyitható tető változatban, az ezzel az extrával felszerelt modellt csak idén mutatták be. A kereslet mértéke az eladási adatokban nagyban tükröződik, tavaly 25 százalékkal növelte meg a márka eladási statisztikáit, 2008 első 9 hónapjában pedig 43 százalékkal. Bár ez még mindig kevés eladott autót jelent, tavaly összesen 1010 kocsit adtak el.

Az elmúlt 5 évben az átlagos Roll-Royce vásárló a 65-ös korosztálytól eltolódott az 50-esek felé, ami azt is jelenti, hogy a cég sikeresen tudott alkalmazkodni a változó igényekhez. Az új modellek viszont ugyanazokkal a luxus kiegészítőkkel vannak felszerelve, mint korábban, így nem kell a minőség romlásától sem tartani.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Természetesen az árban sem látszik meg, hogy egy kisebb változatról van szó, sőt, a Phantom 414 ezer dollárba (76,2 millió forint) kerül, miközben az új Coupé 423 ezer dollárba (77,8 millió forint). Bár a célcsoport vagyonát tekintve ez nem jelent túl nagy többletkiadást...

Képek forrása: Businessweek.com

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20