3 °C Budapest

Brutális sport-hibrid a Hondától - képpel

Pénzcentrum
2009. július 13. 13:02

A Honda várhatóan 2010 februárjában kezdi meg a CR-Z sport-hibrid értékesítését Japánban, majd néhány hónappal később a Fit hibrid is csatasorba áll. Ha hozzávesszük, hogy már jelenleg is két hibrid modellt kínálnak (Insight és Civic), akkor a jövő év végére a Honda lehet a világ "legzöldebb" autógyártója.

Mindkét hibrid erőforrását felszerelik azzal az IMA (integrált meghajtásvezérlő) rendszerrel, melyet a meglévő két hibrid modell tervezése során fejlesztettek ki. Az Insight hibrid elektromos motorja az IMA és az IPU (intelligens energia elosztó) rendszerek segítségével elnyeri és tárolja a fékezés és lassítás alkalmával felszabaduló mozgási energiát, amit a gyorsításkor újrahasznosít.

Honda CR-Z sport-hibrid (Forrás: motorauthority.com)

A piacra kerülő CR-Z hibrid nem sokban tér el az ezen a néven bemutatott 2007-es tanulmányautótól, a szalonokba kerülő változatot az októberi Tokiói Autó Kiállításon leplezik le a nagyközönség előtt. Bár a jellemzően az európai piacokra szánt modell fejlesztési munkálatai még folynak, annyi kiszivárgott, hogy a motor teljesítménye 140 lóerő körül lesz.

Nem sokkal többet tudni a Fit hibridről sem, korábbi jelentések szerint jövő év vége előtt a japán szalonokban lehet, a bevezető ára pedig másfélmillió jen lehet.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?