Brutális sport-hibrid a Hondától - képpel

Pénzcentrum
2009. július 13. 13:02

A Honda várhatóan 2010 februárjában kezdi meg a CR-Z sport-hibrid értékesítését Japánban, majd néhány hónappal később a Fit hibrid is csatasorba áll. Ha hozzávesszük, hogy már jelenleg is két hibrid modellt kínálnak (Insight és Civic), akkor a jövő év végére a Honda lehet a világ "legzöldebb" autógyártója.

Mindkét hibrid erőforrását felszerelik azzal az IMA (integrált meghajtásvezérlő) rendszerrel, melyet a meglévő két hibrid modell tervezése során fejlesztettek ki. Az Insight hibrid elektromos motorja az IMA és az IPU (intelligens energia elosztó) rendszerek segítségével elnyeri és tárolja a fékezés és lassítás alkalmával felszabaduló mozgási energiát, amit a gyorsításkor újrahasznosít.

Honda CR-Z sport-hibrid (Forrás: motorauthority.com)

A piacra kerülő CR-Z hibrid nem sokban tér el az ezen a néven bemutatott 2007-es tanulmányautótól, a szalonokba kerülő változatot az októberi Tokiói Autó Kiállításon leplezik le a nagyközönség előtt. Bár a jellemzően az európai piacokra szánt modell fejlesztési munkálatai még folynak, annyi kiszivárgott, hogy a motor teljesítménye 140 lóerő körül lesz.

Nem sokkal többet tudni a Fit hibridről sem, korábbi jelentések szerint jövő év vége előtt a japán szalonokban lehet, a bevezető ára pedig másfélmillió jen lehet.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem