12 °C Budapest

Világváltó csodajárgányok: T-modell, Trabant, Toyota Prius

Pénzcentrum
2009. június 25. 11:02

A Forbes magazin időrendi sorrendben összeállította azoknak az autóknak a listáját, melyek az elmúlt évszázadban különös hatással volt az emberek életére, közlekedési szokásira, sőt a gyártók hosszú távú stratégiáit is felülírták.


Ford T-modell

A lista élén az 1908-ban piacra dobott Ford T-modell található, amely teljesen átalakította az emberek közlekedési szokásait a XX. század elején.

A T-modellből az évek során 15 millió darabot adtak el, ez volt az első munkásosztály tagjai által is elérhető autó.

A napokban ünnepelték a Volkswagen Bogár 75. születésnapját, bár a sorozatgyártásra csak a világháborút követően kerülhetett sor. A Bogár azt jelentette a háború után az európaiaknak, amit a T-modell az évszázad elején az amerikaiaknak.

A Jaguar XK 120-as modellt az 1948-as Londoni Autó Kiállításon mutatták be, sokan ezt a modellt tartják a valaha készült egyik legszebb modellnek.


Trabant

A NDK mérnökei 1958-ban úgy gondolták, hogy tökéleteset alkottak, amit leginkább az igazol, hogy - a Barkashoz és a Wartburghoz hasonlóan - évtizedeken keresztül csak minimális átalakításokat hajtottak végre a keleti népautón. A három évtizedet átölelő gyártás során több mint 3 millió darab készült belőle.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Porsche 911-es a leghosszabb ideig gyártott sportautó a tengerentúlon, amely a közúton és a versenypályákon egyaránt bizonyított. A Ford Mustang szintén 1964-ben látott napvilágot, a gyártását a mai napig folytatják.

A Jeep Cherokee a terepjárók státuszszimbólummá válása előtt a családok számára kényelmes megoldásnak bizonyult, hasonlóan az 1984-es hétszemélyes Didge Caravan-hoz, melynek gyártás már az ötödik generációnál tart.


Toyota Prius

A sort a Toyota Prius zárja, amely egyértelműen a harmadik évezred eddigi legsikeresebb modellje. A hibrid eladási listák éléről kirobbanthatatlan modell történetének 9 éve alatt 1,2 millió darab talált belőle gazdára. 2008-ban a Toyota (és a Lexus) uralta a hibrid piac 74,4 %-át.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem