12 °C Budapest

A japánok megőrülnek a 2 milliós hibridért: az amerikaiaknak nem is jut belőle?

Pénzcentrum
2009. május 26. 15:02

Mint arról korábban beszámoltunk, a harmadik generációs Toyota Prius Hybrid megrengette a japán autópiacot, mivel már a szalonokban való megjelenés előtt több mint 80 ezer megrendelés érkezett a belföldi vásárlóktól. Az amerikai autósok is már alig várják a modell megjelenését, de amennyiben a belföldi kereslet ilyen erős marad és a termelékenységet nem sikerül fokozni, akkor a várakozás tovább tarthat, mint azt előre gondolták.

Japánban alig egy hete 2,05 jenes (4,3 millió forintos) bevezető áron dobták piacra a Priust, az Egyesült Államokban a jövő hónapban debütál a modell. A Toyota korábban 100 ezer körüli belföldi eladásra számított az első évben, de a 80 ezer előrendelés és az fokozott kereslet alapján ez a cél akár néhány hét leforgása alatt teljesülhet.

Hibrid-feltámadás: közel 80 ezer Toyota Prius rendelés

A megrendelések ilyen ütemben történő érkezése esetén a gyárnak magasabb fokozatba kell kapcsolni és növelni kell a termelékenységet, különben nem fogják tudni kiszolgálni a piaci igényeket. A Toyota egyik vezető tisztségviselője elmondta, hogy az eladási adatok tükrében célszerű felülvizsgálni a termelési kapacitást és a kereslethez igazítani a kibocsátást.

Toyota Prius Hybrid

A gyártó éves szinten világszerte mintegy 500 ezer darab Prius eladására számít, ezek fele várhatóan az Egyesült Államokban talál majd gazdára. A tengerentúliak étvágyát azonban csak akkor lesznek képesek csillapítani, ha fokozzák a termelést, ez azonban egy rendkívül összetett kérdés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az akkumulátorok előállításának bővítése nem megy egyik napról a másikra, ezért ilyen tekintetben akadozhat az ellátás, ami az eladások lassulását eredményezheti. Az energiaforrást készítő gyáregység a hírek szerint 2010-re utoléri magát.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07