A japánok megőrülnek a 2 milliós hibridért: az amerikaiaknak nem is jut belőle?

Pénzcentrum
2009. május 26. 15:02

Mint arról korábban beszámoltunk, a harmadik generációs Toyota Prius Hybrid megrengette a japán autópiacot, mivel már a szalonokban való megjelenés előtt több mint 80 ezer megrendelés érkezett a belföldi vásárlóktól. Az amerikai autósok is már alig várják a modell megjelenését, de amennyiben a belföldi kereslet ilyen erős marad és a termelékenységet nem sikerül fokozni, akkor a várakozás tovább tarthat, mint azt előre gondolták.

Japánban alig egy hete 2,05 jenes (4,3 millió forintos) bevezető áron dobták piacra a Priust, az Egyesült Államokban a jövő hónapban debütál a modell. A Toyota korábban 100 ezer körüli belföldi eladásra számított az első évben, de a 80 ezer előrendelés és az fokozott kereslet alapján ez a cél akár néhány hét leforgása alatt teljesülhet.

Hibrid-feltámadás: közel 80 ezer Toyota Prius rendelés

A megrendelések ilyen ütemben történő érkezése esetén a gyárnak magasabb fokozatba kell kapcsolni és növelni kell a termelékenységet, különben nem fogják tudni kiszolgálni a piaci igényeket. A Toyota egyik vezető tisztségviselője elmondta, hogy az eladási adatok tükrében célszerű felülvizsgálni a termelési kapacitást és a kereslethez igazítani a kibocsátást.

Toyota Prius Hybrid

A gyártó éves szinten világszerte mintegy 500 ezer darab Prius eladására számít, ezek fele várhatóan az Egyesült Államokban talál majd gazdára. A tengerentúliak étvágyát azonban csak akkor lesznek képesek csillapítani, ha fokozzák a termelést, ez azonban egy rendkívül összetett kérdés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az akkumulátorok előállításának bővítése nem megy egyik napról a másikra, ezért ilyen tekintetben akadozhat az ellátás, ami az eladások lassulását eredményezheti. Az energiaforrást készítő gyáregység a hírek szerint 2010-re utoléri magát.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?