17 °C Budapest

Profitgyilkos Toyota Prius: "inkább a Corollát vinnék"

2009. július 6. 12:02

Ismét a hibridek uralják az eladási listákat Japánban, júniusban kiemelkedően teljesített a Toyota Prius, de nem panaszkodhatott a Honda sem az Insight eladásokra. Elemzők szerint a környezetbarát autók vásárlását ösztönző eszközök jó hatással vannak az értékesítésre, ugyanakkor aggodalomra adhat okot, hogy kevésbé fogynak a nyereségesebb modellek.

Júniusban tovább folytatódott a hibrid dominancia Japánban. Az új generációs Priusból 22 292 darab talált gazdára az elmúlt hónapban, ami az eladási listák élére repítette a modellt. A legnagyobb riválisnak tartott Honda Insight - amely első hibridként volt korábban listavezető - ezúttal a negyedik helyen végzett.

Az áprilisban bevezetett környezetbarát autókra vonatkozó vásárlás ösztönző csomag megtette hatását, a június volt a harmadik hónap zsinórban, hogy egy hibrid modell végzett az élen.

Néhány elemző ugyanakkor arra figyelmeztette a gyártókat, hogy a jelentős forgalom ellenére csökkenhet a cégek profitja, mivel a nagyobb nyereségtartalommal rendelkező benzines- és dízel modellek (pl.: Corolla) kevésbé fogynak.

A legjobb tízben hat Toyota-, három Honda- és egy Nissan modell végzett, a fent említett Corolla eladási mutatói megfeleződtek.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?