Profitgyilkos Toyota Prius: "inkább a Corollát vinnék"

2009. július 6. 12:02

Ismét a hibridek uralják az eladási listákat Japánban, júniusban kiemelkedően teljesített a Toyota Prius, de nem panaszkodhatott a Honda sem az Insight eladásokra. Elemzők szerint a környezetbarát autók vásárlását ösztönző eszközök jó hatással vannak az értékesítésre, ugyanakkor aggodalomra adhat okot, hogy kevésbé fogynak a nyereségesebb modellek.

Júniusban tovább folytatódott a hibrid dominancia Japánban. Az új generációs Priusból 22 292 darab talált gazdára az elmúlt hónapban, ami az eladási listák élére repítette a modellt. A legnagyobb riválisnak tartott Honda Insight - amely első hibridként volt korábban listavezető - ezúttal a negyedik helyen végzett.

Az áprilisban bevezetett környezetbarát autókra vonatkozó vásárlás ösztönző csomag megtette hatását, a június volt a harmadik hónap zsinórban, hogy egy hibrid modell végzett az élen.

Néhány elemző ugyanakkor arra figyelmeztette a gyártókat, hogy a jelentős forgalom ellenére csökkenhet a cégek profitja, mivel a nagyobb nyereségtartalommal rendelkező benzines- és dízel modellek (pl.: Corolla) kevésbé fogynak.

A legjobb tízben hat Toyota-, három Honda- és egy Nissan modell végzett, a fent említett Corolla eladási mutatói megfeleződtek.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm