7 °C Budapest

Cadillac: véget ért egy éra

2009. június 25. 17:22

A modern detroiti autógyártás egyik legfényesebb csillaga, a Cadillac nevét Antoine Laumet de La Mothe-ról, Cadillac grófjáról kapta, aki 1701-ben saját pénzből megalapította Fort Pontchartrain du Détroit erődjét.

Háromszáznyolc évvel később kihunyt a csillag, bezárják ugyanis Detroit utolsó belvárosi Cadillac-kereskedését is. A Dalgleish Cadillac 1954 óta árusította a General Motors luxusmárkájának gépjárműveit, 2010 szeptemberétől azonban kénytelen lesz lehúzni a rolót, mivel ez is benne van a csődbement autógyártóval kötött újrastrukturálási megállapodásban - írta a Reuters.

A tulajdonos, a 80 éves Doug Dalgleish ledöbbent és fel is háborodott: - Még csak ahhoz sem vették a bátorságot, hogy valaki aláírja a döntésről szóló határozatot.

A kereskedés amúgy a Cadillac egyik ékköve volt. 1954-ben alapította Doug édesapja, Charles Dalgleish, aki Kanadában született skót bevándorlók gyermekeként. Az üzlethelyiség ugyanis 1964-ben alig néhány utcasaroknyira költözött a GM vezérigazgatóságától, mindössze kőhajításnyira attól a helytől, ahol az első Cadillac épült 1902-ben. A család és néhány elkötelezett törzsvásárló nem akarja feladni a harcot - mint mondták addig harcolnak a patinás üzletért, ameddig csak lehetséges.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30