28 °C Budapest

Cadillac: véget ért egy éra

2009. június 25. 17:22

A modern detroiti autógyártás egyik legfényesebb csillaga, a Cadillac nevét Antoine Laumet de La Mothe-ról, Cadillac grófjáról kapta, aki 1701-ben saját pénzből megalapította Fort Pontchartrain du Détroit erődjét.

Háromszáznyolc évvel később kihunyt a csillag, bezárják ugyanis Detroit utolsó belvárosi Cadillac-kereskedését is. A Dalgleish Cadillac 1954 óta árusította a General Motors luxusmárkájának gépjárműveit, 2010 szeptemberétől azonban kénytelen lesz lehúzni a rolót, mivel ez is benne van a csődbement autógyártóval kötött újrastrukturálási megállapodásban - írta a Reuters.

A tulajdonos, a 80 éves Doug Dalgleish ledöbbent és fel is háborodott: - Még csak ahhoz sem vették a bátorságot, hogy valaki aláírja a döntésről szóló határozatot.

A kereskedés amúgy a Cadillac egyik ékköve volt. 1954-ben alapította Doug édesapja, Charles Dalgleish, aki Kanadában született skót bevándorlók gyermekeként. Az üzlethelyiség ugyanis 1964-ben alig néhány utcasaroknyira költözött a GM vezérigazgatóságától, mindössze kőhajításnyira attól a helytől, ahol az első Cadillac épült 1902-ben. A család és néhány elkötelezett törzsvásárló nem akarja feladni a harcot - mint mondták addig harcolnak a patinás üzletért, ameddig csak lehetséges.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm