17 °C Budapest

Valami megreccsent: vergődnek az amerikai autók

Pénzcentrum
2008. augusztus 19. 09:30

Érdekes eredményeket hozott a Michigani Egyetem autópiaci fogyasztói elégedettség felmérése. A legfrissebb adatok szerint az amerikai vásárlók egyre kevésbé elégedettek a hazai gyártók modelljeivel, míg az ázsiai és európai autók tovább tudtak javulni.

A mostani eredmény azért is kiemelt jelentőségű, mert jellemzően az amerikai gyártók eredményei is javulni szoktak, csak éppen versenytársaiknál lassabban, mostanra azonban kifejezett visszaesés volt érzékelhető, míg a konkurensek fejlődése nem tört meg.

A BMW feljött a tavalyi győztes, a Lexus mellé holtversenyben az első helyre 87 ponttal, míg a Toyota és a Honda márkák pontszáma egy év alatt 2-vel, 86-ra emelkedett.

A Bucik és a Cadillac 1 ponttal, 85 pontos szintre süllyedt vissza, míg a Chevrolet 3 ponttal, 79-ig csúszott le. A Ford márka 80 pontot szerzett.

A felmérés keretében 5500 olyan embert kérdeznek meg telefonon, akik az elmúlt 3 évben vásároltak autót. Elégedettségi szintjüket egy 0-100-ig terjedő skálán kell meghatározniuk.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?