7 °C Budapest

Három kérője maradt az Opelnek

2009. május 21. 12:02

Háromfősre olvadt az Opel megszerzéséért folyó verseny mezőnye. Az olasz Fiat mellett a kanadai-osztrák Magna alkatrészgyártó és a RHJ International befektetési csoport maradt állva.

Közben a General Motors tovább küzd a csődvédelembe való menekülés ellen, de egyre kevesebb az esélye. Maga az autógyár is beismerte, hogy lehet, hogy nem adódik más megoldás, mint a csőd, elemzők szerint pedig pár hétnél tovább nem húzhatja az Opel tulajdonosa.

A Németországban 25 000 főt foglalkoztató Opel új tulajdonosát a jelöltek közül hamarosan kiválaszthatja a GM, ám a döntésbe a német kormányzatnak is lesz beleszólása, akárki is legyen a vevő, biztos, hogy eurómilliárdokat kap majd a vásárlás pénzügyi finanszírozásához.

Az Opel jobb anyagi helyzetben van, mint anyacége, a GM Europe vezére, Carl-Peter Forster szerint a vállalat likviditása legalább a harmadik negyedévig kitart. Ennek ellenére minden fél számára előnyösebb lenne minél hamarabb nyélbe ütni az üzletet. A német kormányzat ígéretet is tett a Fiat számára, hogy minél hamarabb átnézik az ajánlatokat. Az Opel szakszervezetei azonban szkeptikusak a Fiat-ajánlattal szemben, a két cég termékskálájának egybeesései miatt ugyanis félő, hogy be kell zárni az Opel gyárainak egy részét.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem