Három kérője maradt az Opelnek

2009. május 21. 12:02

Háromfősre olvadt az Opel megszerzéséért folyó verseny mezőnye. Az olasz Fiat mellett a kanadai-osztrák Magna alkatrészgyártó és a RHJ International befektetési csoport maradt állva.

Közben a General Motors tovább küzd a csődvédelembe való menekülés ellen, de egyre kevesebb az esélye. Maga az autógyár is beismerte, hogy lehet, hogy nem adódik más megoldás, mint a csőd, elemzők szerint pedig pár hétnél tovább nem húzhatja az Opel tulajdonosa.

A Németországban 25 000 főt foglalkoztató Opel új tulajdonosát a jelöltek közül hamarosan kiválaszthatja a GM, ám a döntésbe a német kormányzatnak is lesz beleszólása, akárki is legyen a vevő, biztos, hogy eurómilliárdokat kap majd a vásárlás pénzügyi finanszírozásához.

Az Opel jobb anyagi helyzetben van, mint anyacége, a GM Europe vezére, Carl-Peter Forster szerint a vállalat likviditása legalább a harmadik negyedévig kitart. Ennek ellenére minden fél számára előnyösebb lenne minél hamarabb nyélbe ütni az üzletet. A német kormányzat ígéretet is tett a Fiat számára, hogy minél hamarabb átnézik az ajánlatokat. Az Opel szakszervezetei azonban szkeptikusak a Fiat-ajánlattal szemben, a két cég termékskálájának egybeesései miatt ugyanis félő, hogy be kell zárni az Opel gyárainak egy részét.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?