-1 °C Budapest

Akinek több pénze volt, mint esze! Szállingózó bankjegyek

2009. május 15. 09:47

Az élet ismét bebizonyította, hogy vannak olyan autóvezetők, akiknek több pénzük van, mint eszük. Németországban egy 23 éves fiatalember teljesen megbénította egy autópálya forgalmát, amikor tesztelni vitt egy kabriót és a hátsó ülésen egy borítékba helyezett pénze szétszóródott az úton.

A sofőr éppen egy Audi A3-as kabriót tesztelt, amikor a menetszél széthordta a vásárlásra szánt készpénzt az úton. A boríték 23 ezer eurót tartalmazott 500 eurós bankjegyekben, mint később kiderült ez volt a férfi szerencséje.

Mire a fiatalember észrevette a költséges bakit, a menetszél már az összes pénzt kifújta a borítékból. Ekkor azonnal hívta a rendőrséget, akik - amíg össze nem szedik a pénzt - teljes útzárat rendeltek el mindkét irányban.

Hála a nagy címleteknek csak 46 darab bankjegyet kellet keresni, amiből negyvenet meg is találtak. A gondatlan sofőrt háromezer eurós kár érte, de a rendőrség fontolóra vette egy büntetés kiszabását, amiért az útzár miatt óriási dugó alakult ki a környéken.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem