12 °C Budapest

Először beszélt unokái autóbalesetéről a sztáredző

2009. május 13. 17:02

Sir Alex Ferguson először beszélt unokái múlt heti autóbalesetéről. A sztáredző bevallotta, hogy a 10 éves Charlie-nak nem volt szabályosan bekapcsolva a biztonsági öve, így csak a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt.

A Manchester United menedzsere beszédében a biztonsági öv használatának fontosságára hívta fel a szülők figyelmét. Az edző unokájának válla kicsúszott a biztonsági öv alól, aki így szinte védtelen maradt a szerencsétlen ütközés során.

A fiú fejsérüléseket szenvedett, valamint megrepedt a gerince és kilyukadt a tüdeje is, amikor az edző 30 éves menye egy beláthatatlan kanyarban ütközött a szembe jövő járművel. Az anyukának eltört a lába és szabályosan ki kellett vágni az autóból, ugyanakkor a 6 éves Grace horzsolásokkal megúszta a balesetet.


Sir Alex Ferguson

Sir Alex elmondta: "Addig nem is gondol bele az ilyen balesetekbe az ember, amíg nem a saját családjában történik szerencsétlenség. Minden szülőnek felhívom a figyelmét, hogy ha kell kétszer is ellenőrizze a gyermeke biztonsági övét. Valamit a gyártóknak is tenni kellene az övek gyermekek számára is biztonságosabbá tételére.

Az unokám nem akart kibújni az öv alól, de egyszerűen még nem ért fel addig, hogy kényelmesen ugyanakkor szabályosan legyen bekapcsolva. A súlyos sérüléseket az okozta, hogy az öv csak a derekánál tartotta, a felső testét nem. Szerencsére mára túl van az életveszélyen, bízunk a mielőbbi felépülésében."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az edző a csapata sorsdöntő bajnokok ligája mérkőzése előtt értesült a balesetről, a mérkőzés alatt titokban tartotta az esetet a játékosai előtt, de a meccs után azonnal rohant a kórházba. A fiú még mindig a kórházban lábadozik.

Korábban: Ellenőrizd a gyerekülést: a csemetéd biztonságánál nincs fontosabb!

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem