Ilyen még nem volt: hibrid az eladási lista élén!

Pénzcentrum
2009. május 11. 16:02

Japánban ma tették közzé az áprilisi újautó eladási listákat, melynek példa nélküli módon egy hibrid modell végzett az élén. A legolcsóbb hibridként hirdetett Honda Insight-ból 10481 darab talált gazdára az elmúlt hónapban, amivel a benzines és a dízel modellek közül sem talált legyőzőre.

A Honda úgy tervezte, hogy méltó vetélytársat állít a bel- és külföldön egyaránt a legnagyobb konkurenciának tartott Toyota Prius-nak, így született meg az Insight. Bár a hagyományos meghajtású autók az alkalmazott technológiának köszönhetően olcsóbbak, az új hibrid mégis kelendőbbnek bizonyult az országban.

Honda Insight Hybrid

A Japánban 19 ezer dollárnak megfelelő jenért kínált autó listaára 800 dollárral alacsonyabb, mint az amerikai vételár. A Japán Automobil Szövetség is kiemelkedőnek értékelte a 10 ezer feletti eladást egyetlen hónap alatt. Az elnök mérföldkőnek nevezte, hogy első alkalommal végzett egy hibrid az eladási listák élén.

A Honda nem ülhet a babérjain, mivel a Toyota rövidesen piacra dobja a ráncfelvarráson átesett Prius-t, ami nagyobb méreténél fogva ugyan drágább lesz, de mégis a legnagyobb versenytársnak tekinthető.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?