-2 °C Budapest

Ilyen még nem volt: hibrid az eladási lista élén!

Pénzcentrum
2009. május 11. 16:02

Japánban ma tették közzé az áprilisi újautó eladási listákat, melynek példa nélküli módon egy hibrid modell végzett az élén. A legolcsóbb hibridként hirdetett Honda Insight-ból 10481 darab talált gazdára az elmúlt hónapban, amivel a benzines és a dízel modellek közül sem talált legyőzőre.

A Honda úgy tervezte, hogy méltó vetélytársat állít a bel- és külföldön egyaránt a legnagyobb konkurenciának tartott Toyota Prius-nak, így született meg az Insight. Bár a hagyományos meghajtású autók az alkalmazott technológiának köszönhetően olcsóbbak, az új hibrid mégis kelendőbbnek bizonyult az országban.

Honda Insight Hybrid

A Japánban 19 ezer dollárnak megfelelő jenért kínált autó listaára 800 dollárral alacsonyabb, mint az amerikai vételár. A Japán Automobil Szövetség is kiemelkedőnek értékelte a 10 ezer feletti eladást egyetlen hónap alatt. Az elnök mérföldkőnek nevezte, hogy első alkalommal végzett egy hibrid az eladási listák élén.

A Honda nem ülhet a babérjain, mivel a Toyota rövidesen piacra dobja a ráncfelvarráson átesett Prius-t, ami nagyobb méreténél fogva ugyan drágább lesz, de mégis a legnagyobb versenytársnak tekinthető.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem