Áttetsző elektromos kisautó a Volkswagentől - képek

Pénzcentrum
2009. május 14. 11:02

A német gyárban leporolták a 2007-ben bemutatott elektromos meghajtású Volkswagen tanulmányautó terveit és a legújabb technológiai vívmányokkal kiegészítve egy új modell megvalósítása mellett döntöttek.

Az up! keresztnévre hallgató elektromos kisautó fejlesztése megkezdődött, de a gyártó szerint a sorozatgyártásra és az értékesítés megkezdésére leghamarabb 2013-ban kerülhet sor. Az up! sorozat hagyományos benzin, dízel, valamint hibrid meghajtású modelljeinek megvalósításán jelenleg is dolgoznak, a többféle kivitelben készülő autók 2011-ben debütálhatnak.

Az autó meghajtását áttetsző grafikával szemléltette a gyártó (Forrás: motorauthority.com)

Szakértők szerint a német gyártó lemaradásban van a japán versenytársakhoz képest, mivel például a Mitsubishi elektromos meghajtású MiEV modellje akár két évvel korábban is megérkezhet. Ezt a lépéshátrányt vagy kedvezőbb árakkal, vagy magasabb műszaki színvonallal lehet kompenzálni.

A 2007-es tanulmányautó hibrid motorral volt felszerelve, de csupán az elektromos meghajtást használva 60 lóerős teljesítményre és 100 kilométeres hatótávolságra volt képes. Az utóbbi tekintetében még van tere a fejlesztéseknek, mivel a kis hatótávolság csak városi közlekedésre tenné alkalmassá a járművet.

Volkswagen up! (Forrás: motorauthority.com)

A sorozatgyártásra azután kerülhet sor, hogy a gyártó hatékony megoldást talál erre a problémára. Az up! nem csak elektromos motorral, hanem hibrid változatban is elérhető lesz, a normál kivitelen túl a tervek szerint többfunkciós változat, de még sportos kabrió is készül majd. A gyártó a következő évtized közepére évi félmillió elektromos kisautó eladását prognosztizálja.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem