Bemutatjuk a 2012-es hibridet, amely lenyomhatja a Priust!

Pénzcentrum
2009. április 3. 15:00

A Hyundai fejlesztőmérnökei egy forradalmian új technológiájú hibrid megvalósításán dolgoznak. A jármű meghajtásáról egy továbbfejlesztett polimerizált-lítium akkumulátoros és egy gázüzemű motor is biztosíthatja. A vállalat az autópiaci válság ellenére előre tekint és már az újgenerációs hibrid fejlesztésén dolgozik.

A világ ötödik legnagyobb autógyára a technikai munkálatokon túl már az autók összeszerelését végző gyáregységek felépítését is tervezi. Yang Woong-chul elnök célul tűzte ki, hogy az első Blue-Will sorozatba tartozó hibrid 2012-re a szalonokban is elérhető legyen. Az elnök nem titkolt vágya, hogy a Hyundai megelőzze a Toyotát és a Chevrolet gyárat a hibrid technológia fejlesztésében.

A hírek szerint az új modell méltó versenytársa lehet a Priusnak és bizonyos tekintetben meg is előzheti a konkurens modellt. A Hyundai hibrid néhány éven belül a kategória legtakarékosabb alternatív energiaforrások felhasználásával működő modelljévé válhat.

Hyundai Blue-Will hibrid (Forrás: motorauthority.com)

A bejelentést megerősítette a vállalat amerikai elnöke is, aki szerint a Blue-Will sportos megjelenése vonzóbb lehet a vásárlók számára, mint a konkurencia által kínált konzervatívabb modellek. A technikai fejlesztéseket a gyár dél-koreai egységeiben végzik, a versenyelőnyt fokozhatja, hogy az egyedi fejlesztések jogvédelem alatt állnak.

Az 1,6 literes közvetlen befecskendezésű négyhengeres erőforrás mellett egy kisebb lítium akkumulátoros elektromos motor felel az első kerekek meghajtásáért. A motor teljes teljesítménye eléri a 154 lóerőt, az elektromos motor önmagában 65 kilométer megtételére teszi képessé a járművet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Hyundai a versenyképesség megőrzése érdekében a belső kialakításon is sokat dolgozik, a Blue-Will bevezetésével javulhat a márka megítélése és piacon betöltött pozíciója. A tervek szerint a hibrid projekt rövid időn belül nyereségessé válhat, a vásárlók bizalmát a csúcstechnológiával kívánják elnyerni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm