16 °C Budapest

Bemutatjuk a 2012-es hibridet, amely lenyomhatja a Priust!

Pénzcentrum
2009. április 3. 15:00

A Hyundai fejlesztőmérnökei egy forradalmian új technológiájú hibrid megvalósításán dolgoznak. A jármű meghajtásáról egy továbbfejlesztett polimerizált-lítium akkumulátoros és egy gázüzemű motor is biztosíthatja. A vállalat az autópiaci válság ellenére előre tekint és már az újgenerációs hibrid fejlesztésén dolgozik.

A világ ötödik legnagyobb autógyára a technikai munkálatokon túl már az autók összeszerelését végző gyáregységek felépítését is tervezi. Yang Woong-chul elnök célul tűzte ki, hogy az első Blue-Will sorozatba tartozó hibrid 2012-re a szalonokban is elérhető legyen. Az elnök nem titkolt vágya, hogy a Hyundai megelőzze a Toyotát és a Chevrolet gyárat a hibrid technológia fejlesztésében.

A hírek szerint az új modell méltó versenytársa lehet a Priusnak és bizonyos tekintetben meg is előzheti a konkurens modellt. A Hyundai hibrid néhány éven belül a kategória legtakarékosabb alternatív energiaforrások felhasználásával működő modelljévé válhat.

Hyundai Blue-Will hibrid (Forrás: motorauthority.com)

A bejelentést megerősítette a vállalat amerikai elnöke is, aki szerint a Blue-Will sportos megjelenése vonzóbb lehet a vásárlók számára, mint a konkurencia által kínált konzervatívabb modellek. A technikai fejlesztéseket a gyár dél-koreai egységeiben végzik, a versenyelőnyt fokozhatja, hogy az egyedi fejlesztések jogvédelem alatt állnak.

Az 1,6 literes közvetlen befecskendezésű négyhengeres erőforrás mellett egy kisebb lítium akkumulátoros elektromos motor felel az első kerekek meghajtásáért. A motor teljes teljesítménye eléri a 154 lóerőt, az elektromos motor önmagában 65 kilométer megtételére teszi képessé a járművet.

A Hyundai a versenyképesség megőrzése érdekében a belső kialakításon is sokat dolgozik, a Blue-Will bevezetésével javulhat a márka megítélése és piacon betöltött pozíciója. A tervek szerint a hibrid projekt rövid időn belül nyereségessé válhat, a vásárlók bizalmát a csúcstechnológiával kívánják elnyerni.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05