5 °C Budapest

Bemutatjuk a 2012-es hibridet, amely lenyomhatja a Priust!

Pénzcentrum
2009. április 3. 15:00

A Hyundai fejlesztőmérnökei egy forradalmian új technológiájú hibrid megvalósításán dolgoznak. A jármű meghajtásáról egy továbbfejlesztett polimerizált-lítium akkumulátoros és egy gázüzemű motor is biztosíthatja. A vállalat az autópiaci válság ellenére előre tekint és már az újgenerációs hibrid fejlesztésén dolgozik.

A világ ötödik legnagyobb autógyára a technikai munkálatokon túl már az autók összeszerelését végző gyáregységek felépítését is tervezi. Yang Woong-chul elnök célul tűzte ki, hogy az első Blue-Will sorozatba tartozó hibrid 2012-re a szalonokban is elérhető legyen. Az elnök nem titkolt vágya, hogy a Hyundai megelőzze a Toyotát és a Chevrolet gyárat a hibrid technológia fejlesztésében.

A hírek szerint az új modell méltó versenytársa lehet a Priusnak és bizonyos tekintetben meg is előzheti a konkurens modellt. A Hyundai hibrid néhány éven belül a kategória legtakarékosabb alternatív energiaforrások felhasználásával működő modelljévé válhat.

Hyundai Blue-Will hibrid (Forrás: motorauthority.com)

A bejelentést megerősítette a vállalat amerikai elnöke is, aki szerint a Blue-Will sportos megjelenése vonzóbb lehet a vásárlók számára, mint a konkurencia által kínált konzervatívabb modellek. A technikai fejlesztéseket a gyár dél-koreai egységeiben végzik, a versenyelőnyt fokozhatja, hogy az egyedi fejlesztések jogvédelem alatt állnak.

Az 1,6 literes közvetlen befecskendezésű négyhengeres erőforrás mellett egy kisebb lítium akkumulátoros elektromos motor felel az első kerekek meghajtásáért. A motor teljes teljesítménye eléri a 154 lóerőt, az elektromos motor önmagában 65 kilométer megtételére teszi képessé a járművet.

A Hyundai a versenyképesség megőrzése érdekében a belső kialakításon is sokat dolgozik, a Blue-Will bevezetésével javulhat a márka megítélése és piacon betöltött pozíciója. A tervek szerint a hibrid projekt rövid időn belül nyereségessé válhat, a vásárlók bizalmát a csúcstechnológiával kívánják elnyerni.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?