20 °C Budapest

Bajkeverő fiatalok az utakon: vigyázz velük!

2009. április 7. 14:00

Arányaiban a 23 évesek felelősek a legtöbb közúti balesetért Nagy-Britannia útjain. Általában véve a harminc alattiak közlekednek a legfelelőtlenebbül.

A Virgin Money mintegy 14 ezer biztosítási kárügyintézés adatait vizsgálva arra az eredményre jutott: a 23 évesek okozzák az összes baleset 5 százalékát, vagyis ez a korosztály a legveszélyesebb az utakon. A 25 év alattiak felelősek a balesetek 26 százalékáért, az összes ügy fele pedig a 30 év alattiak lelkiismeretét terheli.

A fiatalok által okozott balesetekért legnagyobb részt a tapasztalatlanságukat okolják. Ennek ellenére egy új brit kormányzati terv szerint az idősebbek csak akkor ülhetnének volán mögé, ha előzőleg egy fitnesz-teszten bizonyítják alkalmasságukat.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden fiatal őrülten vezet, minthogy azt sem, hogy ne lennének felelőtlen sofőrök minden életkorban. A fiatal autótulajdonsok azonban minden országban - így Magyarországon is - kockázati tényezőnek minősülnek a biztosítók szemében, ami magasabb kötelező-árfolyamokban testesül meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?