16 °C Budapest

Bajkeverő fiatalok az utakon: vigyázz velük!

2009. április 7. 14:00

Arányaiban a 23 évesek felelősek a legtöbb közúti balesetért Nagy-Britannia útjain. Általában véve a harminc alattiak közlekednek a legfelelőtlenebbül.

A Virgin Money mintegy 14 ezer biztosítási kárügyintézés adatait vizsgálva arra az eredményre jutott: a 23 évesek okozzák az összes baleset 5 százalékát, vagyis ez a korosztály a legveszélyesebb az utakon. A 25 év alattiak felelősek a balesetek 26 százalékáért, az összes ügy fele pedig a 30 év alattiak lelkiismeretét terheli.

A fiatalok által okozott balesetekért legnagyobb részt a tapasztalatlanságukat okolják. Ennek ellenére egy új brit kormányzati terv szerint az idősebbek csak akkor ülhetnének volán mögé, ha előzőleg egy fitnesz-teszten bizonyítják alkalmasságukat.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden fiatal őrülten vezet, minthogy azt sem, hogy ne lennének felelőtlen sofőrök minden életkorban. A fiatal autótulajdonsok azonban minden országban - így Magyarországon is - kockázati tényezőnek minősülnek a biztosítók szemében, ami magasabb kötelező-árfolyamokban testesül meg.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?