Fehrer - Rába: Üléshabot gyártanak Móron

2009. március 4. 12:15

Az F.S. Fehrer Automotive GmbH és a Rába Járműipari Holding Nyrt a Rába Alkatrész üzletága habosító üzemének bevonásával vegyesvállalatot alapított Magyarországon. A Fehrer-Rába Járműipari Kft. 2009 októberében kezdi meg működését. Az autógyártók földrajzi közelséget és magas minőséget várnak el beszállítóiktól, aminek az együttműködéssel mindkét partner messzemenően meg tud felelni. A többségi tulajdonos 70, míg a Rába 30 százalékosos üzletrésszel rendelkezik.

A tervek szerint az autóipari üléshab gyártására szakosodott vegyesvállalat keretében 12 millió euró értékű beruházás valósul meg a következő 3 évben. A tervezett fejlesztés több mint két és félszeres kapacitásbővülést eredményez Móron, ami a partnerek meglévő vevőinek magasabb színvonalon történő kiszolgálásán túl további piacok megszerzését is lehetővé teszi. Az új vegyes vállalat tevékenysége a tervezéstől egészen a korszerű technológiával történő gyártásig terjed.

A Fehrer 70 százalékosos részesedése a fejlesztéshez szükséges tőkéből, a know-how-ból és a speciális berendezésekből tevődik össze, míg a Rába 30 százalékos részesedését a munkaerő és a jelenlegi gyártókapacitás apportja révén biztosítja. Mindkét tulajdonos nagy szakmai tapasztalattal és kiterjedt vevőkörrel rendelkezik, ami jól megalapozza a közösen alapított vállalat működésének jövőbeli sikereit.

"A Fehrer-Raba egyesíti a Fehrer teljes értékláncra kiterjedő vezető szakértelmét a Rába kedvező földrajzi elhelyezkedésével, ami lehetővé teszi a magyar és környező piacok könnyebb elérését. A kelet-európai autóipar növekvő jelentősége miatt a családi tulajdonban lévő Fehrer jármű beltéri alkatrészek specialistájaként fontos lépést tett pozíciói kiterjesztésére, biztosítva versenyképességét belföldön és külföldön egyaránt." - mondta Dr. Bernd Welzel, a Fehrer ügyvezetője.

"A vegyesvállalat megalapításával a Rába egyik stratégiai célkitűzése valósul meg. Az együttműködésből fakadó kapacitásnövekedés és magasabb technológiai színvonal következtében a jövőben lehetőség nyílik újabb hazai piacok megszerzésére és a regionális szintű bővülésére is. A Rába stratégiájával összhangban az Alkatrész üzletág rendelkezésére álló fejlesztési forrásait az ülésváz- és huzat alkatrészek gyártására koncentrálja" - tette hozzá Pintér István, a Rába Nyrt elnök-vezérigazgatója.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?