Visszaéltek a nevével: pert fontolgat a Forma-1-es világbajnok!

Pénzcentrum
2008. november 30. 08:00

A Germany's Brabham Racing német autó-tuninggal foglalkozó vállalkozás a korábbi kiváló versenyző tudta nélkül vette fel annak nevét. Az ausztrál származású háromszoros Forma-1-es világbajnok, Sir Jack Brabham rendkívül méltatlannak tartja a helyzetet, de idős kora és gyenge egészségügyi állapota ellenére perre kívánja vinni az ügyet.

 


Sir Jack Brabham

"Több mint 65 évet töltöttem a versenypályák mellett, de ilyet még soha senki nem tett velem" - fakadt ki a 82 éves ex-világbajnok.

"A legaggasztóbb az, hogy ha bármilyen baleset, vagy tragédia történik a cég által gyártott alkatrészek miatt, akkor az emberek a név alapján joggal gondolhatják, hogy az én kezem is benne van a dologban" - folytatta.

Az ausztrál legenda nagyon csalódott, hogy a tudta nélkül az ő nevével fémjelezve próbálták a forgalmat növelni a motor- és optikai tuninggal egyaránt foglalkozó német cégnél. A felek között semmilyen szerződés nem jött létre, de még csak meg sem kérdezték a névhasználattal kapcsolatban. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Brabham a volánnál

Brabham már 15 évesen egy autószerelő műhelyben dolgozott, öt évvel később pedig saját üzletet nyitott.

Eleinte alacsonyabb kategóriákban versenyzett, majd 1955-ben végre bemutatkozhatott a Forma-1-ben is. Az ausztrál legenda összesen 14 versenyt nyert és háromszor szerezte meg a világbajnoki címet (1959, 1960, 1966).

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm