11 °C Budapest

Visszaéltek a nevével: pert fontolgat a Forma-1-es világbajnok!

Pénzcentrum
2008. november 30. 08:00

A Germany's Brabham Racing német autó-tuninggal foglalkozó vállalkozás a korábbi kiváló versenyző tudta nélkül vette fel annak nevét. Az ausztrál származású háromszoros Forma-1-es világbajnok, Sir Jack Brabham rendkívül méltatlannak tartja a helyzetet, de idős kora és gyenge egészségügyi állapota ellenére perre kívánja vinni az ügyet.

 


Sir Jack Brabham

"Több mint 65 évet töltöttem a versenypályák mellett, de ilyet még soha senki nem tett velem" - fakadt ki a 82 éves ex-világbajnok.

"A legaggasztóbb az, hogy ha bármilyen baleset, vagy tragédia történik a cég által gyártott alkatrészek miatt, akkor az emberek a név alapján joggal gondolhatják, hogy az én kezem is benne van a dologban" - folytatta.

Az ausztrál legenda nagyon csalódott, hogy a tudta nélkül az ő nevével fémjelezve próbálták a forgalmat növelni a motor- és optikai tuninggal egyaránt foglalkozó német cégnél. A felek között semmilyen szerződés nem jött létre, de még csak meg sem kérdezték a névhasználattal kapcsolatban. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Brabham a volánnál

Brabham már 15 évesen egy autószerelő műhelyben dolgozott, öt évvel később pedig saját üzletet nyitott.

Eleinte alacsonyabb kategóriákban versenyzett, majd 1955-ben végre bemutatkozhatott a Forma-1-ben is. Az ausztrál legenda összesen 14 versenyt nyert és háromszor szerezte meg a világbajnoki címet (1959, 1960, 1966).

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?