Visszaéltek a nevével: pert fontolgat a Forma-1-es világbajnok!

Pénzcentrum
2008. november 30. 08:00

A Germany's Brabham Racing német autó-tuninggal foglalkozó vállalkozás a korábbi kiváló versenyző tudta nélkül vette fel annak nevét. Az ausztrál származású háromszoros Forma-1-es világbajnok, Sir Jack Brabham rendkívül méltatlannak tartja a helyzetet, de idős kora és gyenge egészségügyi állapota ellenére perre kívánja vinni az ügyet.

 


Sir Jack Brabham

"Több mint 65 évet töltöttem a versenypályák mellett, de ilyet még soha senki nem tett velem" - fakadt ki a 82 éves ex-világbajnok.

"A legaggasztóbb az, hogy ha bármilyen baleset, vagy tragédia történik a cég által gyártott alkatrészek miatt, akkor az emberek a név alapján joggal gondolhatják, hogy az én kezem is benne van a dologban" - folytatta.

Az ausztrál legenda nagyon csalódott, hogy a tudta nélkül az ő nevével fémjelezve próbálták a forgalmat növelni a motor- és optikai tuninggal egyaránt foglalkozó német cégnél. A felek között semmilyen szerződés nem jött létre, de még csak meg sem kérdezték a névhasználattal kapcsolatban. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Brabham a volánnál

Brabham már 15 évesen egy autószerelő műhelyben dolgozott, öt évvel később pedig saját üzletet nyitott.

Eleinte alacsonyabb kategóriákban versenyzett, majd 1955-ben végre bemutatkozhatott a Forma-1-ben is. Az ausztrál legenda összesen 14 versenyt nyert és háromszor szerezte meg a világbajnoki címet (1959, 1960, 1966).

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?