13 °C Budapest

Sokk a használtautó-piacon!

Pénzcentrum
2008. november 26. 08:30

A válság a használtautó-piacon is érezhető, szeptember végétől heteken át döbbenetes módon estek vissza az eladások. A változások visszavetették a használt autók egyébként sem dübörgő behozatalát és a kereskedők is jobban ragaszkodnak az irányárhoz, mint korábban - írja a Napi Gazdaság.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az évnek ebben a szakaszában szoktak forgalomnövekedést tapasztalni a kereskedők, de idén ez másképp történt. Októberben éves összevetésben 30 %-os lehetett a visszaesés, az egész évet tekintve körülbelül 10 %-os visszaesésre számítanak a piaci szereplők.

A forint árfolyama miatt kevesebb autót importálnak a kereskedők és az eladások során nehezebben engednek a vételárból, mint tették azt korábban. A hitelezési feltételek megváltozása tovább nehezíti az értékesítést, a jövő évi kereslet nagyban függ majd a finanszírozók által kínált új konstrukcióktól.

Az alkatrész kereskedők szerint a bontott alkatrészeket egyre nehezebb eladni, miközben becslések szerint a forgalomból kivont járművek fele illegális bontóban végzi.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20