7 °C Budapest

Méregdrága parkolás: gépkocsi-beállóba fektetnek az ügyeskedők!

Pénzcentrum
2008. november 24. 13:00

Az alábbi lista tartalmazza a világ 10 legdrágább városát, ahol az autósoknak a legmélyebben a zsebükbe kell nyúlni, ha parkolni szeretnének az autójukkal. A brit főváros két városrésze is élen jár ebben a kategóriában, olyan világvárosokat hagynak maguk mögött, mint New York, vagy Tokió.

1. London City

London legdrágább parkolója a Harrods áruháztól karnyújtásnyira található többszintes parkolóházban található. Egy hat órás parkolást biztosító jegy 43,2 fontba (13,3 ezer forintba) kerül. A kerületben vannak olyan kiemelt szakaszok, ahol egy óráért nyolc (2500 forint), két óráért pedig 12 fontot (3700 forintot) kell fizetni.

2. London, West End

Ha valaki elég szerencsés és talál egy helyet a Sohoban vagy az Oxford Street-en, akkor óránként legalább 6 fonttal (1800 forinttal) számolhat, de van olyan terület, ahol legalább 25 fontot (7700 forintot) ki kell fizetni ahhoz, hogy megállhassunk.

3. Sydney

A Bondi Beach-en található korábbi lakókocsi parkoló mára a kontinens legdrágább tengerparti parkolójává fejlődött, néhány óra megállás 30 ausztrál dollárba (3900 forintba) kerül. Sydney-ben található a világ egyik legértékesebb parkolója, az Operaház melletti 1176 férőhelyes terület értékét 120 millió ausztrál dollárra (15,6 milliárd forintra) teszik.

4. Hong Kong

A város központjában 23,65 millió dollárért (4,9 milliárd forintért) talált gazdára egy újépítésű luxuslakás még 2007-ben. A vételár tartalmazta az alagsori gépkocsi-beálló ellenértékét is, ami 153 ezer dollár (31,8 millió forint) volt.

5. Brisbane

Annak ellenére, hogy a városvezetés próbálja népszerűbbé tenni a tömegközlekedést, az ausztrál nagyvárosban még mindig sokan az autózást választják. Brisbane lakossága folyamatosan gyarapszik, az autók száma ezzel arányosan nő, ami egyre nehezebbé teszi a parkolást a városban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

6. New York

Az emberek világszerte ragaszkodnak az autóikhoz, különösen igaz ez a tengerentúlon. Igazán drága lehet ez a hűség Manhattan- ben, ahol 255 ezer dollárt is elkérnek egy beállóért. A városban növekszik azok száma, akik befektetési céllal vásárolnak parkolóhelyeket és ezek bérbeadásával foglalkoznak, a beállók négyzetméterre már a lakásokéval vetekszik.

7. Tokió

Japánban autóvásárlás előtt kötelező igazolni, hogy a vásárló rendelkezik saját beállóval. Kivételt képeznek a 3,4 méternél rövidebb és a 660 köbcentiméter alatti motorral ellátott járművek.

8. Perth

Nyugat-Ausztrália legnagyobb városában ingyenessé tették a tömegközlekedést, miután felmérések szerint az utazások 80 %-a saját autóval történik.

9. Stockholm

Londoni mintára a környezetbarát svéd fővárosban is bevezették a dugódíjat. Aki keresztülmegy a város központján, annak fizetni kell. Emellett a svédek magas színvonalú tömegközlekedéssel ösztönzik a lakosokat arra, hogy hagyják otthon az autóikat.

10. Dublin

Miután az irodabérleti díjak talán egész Európában itt a legdrágábbak, nem meglepő, hogy a parkolóhelyekért is egy kisebb vagyont kell fizetni az ír fővárosban. Az új fejlesztéseket a belvárosban kötelezően garázzsal együtt építik, ami jelentősen megdrágítja az ingatlanvásárlást is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm