35 °C Budapest

Méregdrága parkolás: gépkocsi-beállóba fektetnek az ügyeskedők!

Pénzcentrum
2008. november 24. 13:00

Az alábbi lista tartalmazza a világ 10 legdrágább városát, ahol az autósoknak a legmélyebben a zsebükbe kell nyúlni, ha parkolni szeretnének az autójukkal. A brit főváros két városrésze is élen jár ebben a kategóriában, olyan világvárosokat hagynak maguk mögött, mint New York, vagy Tokió.

1. London City

London legdrágább parkolója a Harrods áruháztól karnyújtásnyira található többszintes parkolóházban található. Egy hat órás parkolást biztosító jegy 43,2 fontba (13,3 ezer forintba) kerül. A kerületben vannak olyan kiemelt szakaszok, ahol egy óráért nyolc (2500 forint), két óráért pedig 12 fontot (3700 forintot) kell fizetni.

2. London, West End

Ha valaki elég szerencsés és talál egy helyet a Sohoban vagy az Oxford Street-en, akkor óránként legalább 6 fonttal (1800 forinttal) számolhat, de van olyan terület, ahol legalább 25 fontot (7700 forintot) ki kell fizetni ahhoz, hogy megállhassunk.

3. Sydney

A Bondi Beach-en található korábbi lakókocsi parkoló mára a kontinens legdrágább tengerparti parkolójává fejlődött, néhány óra megállás 30 ausztrál dollárba (3900 forintba) kerül. Sydney-ben található a világ egyik legértékesebb parkolója, az Operaház melletti 1176 férőhelyes terület értékét 120 millió ausztrál dollárra (15,6 milliárd forintra) teszik.

4. Hong Kong

A város központjában 23,65 millió dollárért (4,9 milliárd forintért) talált gazdára egy újépítésű luxuslakás még 2007-ben. A vételár tartalmazta az alagsori gépkocsi-beálló ellenértékét is, ami 153 ezer dollár (31,8 millió forint) volt.

5. Brisbane

Annak ellenére, hogy a városvezetés próbálja népszerűbbé tenni a tömegközlekedést, az ausztrál nagyvárosban még mindig sokan az autózást választják. Brisbane lakossága folyamatosan gyarapszik, az autók száma ezzel arányosan nő, ami egyre nehezebbé teszi a parkolást a városban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

6. New York

Az emberek világszerte ragaszkodnak az autóikhoz, különösen igaz ez a tengerentúlon. Igazán drága lehet ez a hűség Manhattan- ben, ahol 255 ezer dollárt is elkérnek egy beállóért. A városban növekszik azok száma, akik befektetési céllal vásárolnak parkolóhelyeket és ezek bérbeadásával foglalkoznak, a beállók négyzetméterre már a lakásokéval vetekszik.

7. Tokió

Japánban autóvásárlás előtt kötelező igazolni, hogy a vásárló rendelkezik saját beállóval. Kivételt képeznek a 3,4 méternél rövidebb és a 660 köbcentiméter alatti motorral ellátott járművek.

8. Perth

Nyugat-Ausztrália legnagyobb városában ingyenessé tették a tömegközlekedést, miután felmérések szerint az utazások 80 %-a saját autóval történik.

9. Stockholm

Londoni mintára a környezetbarát svéd fővárosban is bevezették a dugódíjat. Aki keresztülmegy a város központján, annak fizetni kell. Emellett a svédek magas színvonalú tömegközlekedéssel ösztönzik a lakosokat arra, hogy hagyják otthon az autóikat.

10. Dublin

Miután az irodabérleti díjak talán egész Európában itt a legdrágábbak, nem meglepő, hogy a parkolóhelyekért is egy kisebb vagyont kell fizetni az ír fővárosban. Az új fejlesztéseket a belvárosban kötelezően garázzsal együtt építik, ami jelentősen megdrágítja az ingatlanvásárlást is.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?