12 °C Budapest

Kamatmentes hitelre vihetők a Toyoták az USA-ban!

Pénzcentrum
2008. október 3. 14:00

A Toyota az elmúlt havi alacsony értékesítési mutatók ellensúlyozása érdekében kamatmentes finanszírozási lehetőségekkel próbálja vásárlásra ösztönözni az érdeklődőket az Egyesült Államokban. Szeptemberben 32 %-kal kevesebb Toyota talált gazdára, mint egy évvel korábban, ezért a japán gyártó 11 modellje egy hónapon keresztül ingyen hitelre megvásárolható.

A kamatmentes hitel, illetve lízing 36 és 60 hónap közötti futamidő esetében vehető igénybe, adta hírül a vállalat amerikai értékesítési vezetője. A kedvezmény majd a teljes modellválasztékra érvényes, számottevő növekedésre a Corolla és a Camry modellek esetében számítanak.

A gyártó felismerte, hogy az értékesítési mutatók további zuhanását valamilyen eszközzel meg kell állítani, ezért a korábbi üzletpolitikai hagyományoktól eltérően jelentős kedvezményt kínálnak a vásárlóknak. A cég filozófiája mindig is az volt, hogy a Toyota saját magát adja el, ezért ragaszkodtak a konzervatív értékesítési módszerekhez.

Kalifornia és Florida mellett a többi déli államban is jelentős felvevőpiaccal rendelkezett a japán gyártó. A lakás- és hitelpiac visszaesése és az államokat sújtó hurrikánok következtében ezeken a területeken 48 %-kal csökkentek az eladások. A vásárlást ösztönző eszközök a Toyota szerint újra meghozhatják a lakosság vásárlási kedvét.

A kamatmentes finanszírozási lehetőségeknek köszönhetően visszatérhetnek az emberek az autószalonokba, de az iparág többi képviselője szerint ez árthat is a gyártóknak. A kedvezményeknek határt kell szabni, különben veszélybe kerülhet a cégek nyereségessége és csökkenhet a gyártók presztízse is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az iparág idén szeptemberben átlagosan 19 %-kal több kedvezményt adott a vásárlóknak, mint egy évvel korábban. Az autónként átlagosan elérhető 2800 dolláros (476 ezer forintos) kedvezmény az ilyen szempontból visszafogottnak tekinthető Toyotánál még mindig nem éri el az 1500 dollárt (255 ezer forintot).

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?