7 °C Budapest

Az autópálya-kezelő felkészült, jöhet a rajt!

Pénzcentrum
2008. július 29. 12:13

Idén augusztus 1. és 3. között rendezik meg a Formula 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját. A rendezvényhez kapcsolódóan - a korábbi évekhez hasonlóan - 2008-ban is forgalmirend-változásokra kell számítani az M3 autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán.

A 23. Magyar Nagydíj helyszínéhez való zökkenőmentes eljutás biztosításában az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is jelentős szerepet vállal. Annak érdekében, hogy a versenyre várhatóan nagyszámban kilátogató szurkolók az autópályákon fennakadás nélkül érjék el a Hungaroringet, a Társaság minden szükséges intézkedést meghozott.

A diszpécserszolgálat, a helyi tarifával hívható Call Center szolgálat (06 40 40 50 60, magyar és angol nyelven) és a rendezvény által generált rendkívüli forgalom lebonyolításában érintett pályaszakaszok mérnökségei (elsősorban az M1 és M3 autópályán) megerősített készültségben várják a rájuk háruló feladatokat. Az úthasználók aktuális forgalmi információkat kérhetnek az érintett pályaszakaszokról SMS-ben. Az adatok lekéréséhez a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3; M30, M7) kell elküldeni a 06 70 777 4636 -as telefonszámra.

A Hungaroring környéki forgalmi rend változásai alapvetően az elmúlt évek gyakorlatát követik. Az M3 autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13-18. km-szelvény) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki terelőelemekkel elválasztva a VIP-vendégek részére. A versenypálya felé a Ring pihenőhelyen keresztül csak a VIP-vendégek hajthatnak ki.

A többi néző a 19 + 150 km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra. A versenypálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől szintén megközelíthető. Az ideiglenes forgalmi rendet az M3 autópálya feletti hidakra szerelt táblák fogják jelezni. Az M3-as autópálya felől a verseny helyszíne a 13. km szelvénytől útdíj megfizetése ellenében közelíthető meg.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára. A pihenőhelynél a forgalom becsatlakozását a Gödöllői Mérnökség munkatársai mozgó tereléssel segítik. Szükség esetén a haladósávot is lezárják, így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel a pályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető.

Erre táblák fogják felhívni a figyelmet. Az M3 autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes boxlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fontos tudni, hogy a verseny ideje alatt a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében az ÁAK Zrt. által kezelt gyorsforgalmi úthálózat teljes hosszán szünetelnek a kapacitáscsökkenéssel járó felújítási munkálatok, vagyis irányonként 2-2 sáv mindenütt biztosított lesz. Ebből kifolyólag forgalomkorlátozásra és terelésre csak baleset esetén kerül majd sor.

A turisztikai szezonban amúgy is igen magas e-matrica eladási mutatók a Magyar Nagydíj hétvégéjén tovább emelkednek. Az érintett útvonalon (M1-M0-M3) található értékesítőhelyek forgalma az év ezen időszakában várhatóan közel 50%-kal növekszik. Az úthasználók azonban az értékesítő helyeken esetenként előforduló sorban állás helyett pár perc alatt is megválthatják e-matricáikat interneten, mobiltelefonon keresztül SMS-ben, illetve bankkártyás fizetéssel, valamint telefonhívással, akár elővételben is.

Forrás: Állami Autópálya Kezelő Zrt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm