Az autópálya-kezelő felkészült, jöhet a rajt!

Pénzcentrum
2008. július 29. 12:13

Idén augusztus 1. és 3. között rendezik meg a Formula 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját. A rendezvényhez kapcsolódóan - a korábbi évekhez hasonlóan - 2008-ban is forgalmirend-változásokra kell számítani az M3 autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán.

A 23. Magyar Nagydíj helyszínéhez való zökkenőmentes eljutás biztosításában az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is jelentős szerepet vállal. Annak érdekében, hogy a versenyre várhatóan nagyszámban kilátogató szurkolók az autópályákon fennakadás nélkül érjék el a Hungaroringet, a Társaság minden szükséges intézkedést meghozott.

A diszpécserszolgálat, a helyi tarifával hívható Call Center szolgálat (06 40 40 50 60, magyar és angol nyelven) és a rendezvény által generált rendkívüli forgalom lebonyolításában érintett pályaszakaszok mérnökségei (elsősorban az M1 és M3 autópályán) megerősített készültségben várják a rájuk háruló feladatokat. Az úthasználók aktuális forgalmi információkat kérhetnek az érintett pályaszakaszokról SMS-ben. Az adatok lekéréséhez a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3; M30, M7) kell elküldeni a 06 70 777 4636 -as telefonszámra.

A Hungaroring környéki forgalmi rend változásai alapvetően az elmúlt évek gyakorlatát követik. Az M3 autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13-18. km-szelvény) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki terelőelemekkel elválasztva a VIP-vendégek részére. A versenypálya felé a Ring pihenőhelyen keresztül csak a VIP-vendégek hajthatnak ki.

A többi néző a 19 + 150 km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra. A versenypálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől szintén megközelíthető. Az ideiglenes forgalmi rendet az M3 autópálya feletti hidakra szerelt táblák fogják jelezni. Az M3-as autópálya felől a verseny helyszíne a 13. km szelvénytől útdíj megfizetése ellenében közelíthető meg.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára. A pihenőhelynél a forgalom becsatlakozását a Gödöllői Mérnökség munkatársai mozgó tereléssel segítik. Szükség esetén a haladósávot is lezárják, így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel a pályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető.

Erre táblák fogják felhívni a figyelmet. Az M3 autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes boxlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fontos tudni, hogy a verseny ideje alatt a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében az ÁAK Zrt. által kezelt gyorsforgalmi úthálózat teljes hosszán szünetelnek a kapacitáscsökkenéssel járó felújítási munkálatok, vagyis irányonként 2-2 sáv mindenütt biztosított lesz. Ebből kifolyólag forgalomkorlátozásra és terelésre csak baleset esetén kerül majd sor.

A turisztikai szezonban amúgy is igen magas e-matrica eladási mutatók a Magyar Nagydíj hétvégéjén tovább emelkednek. Az érintett útvonalon (M1-M0-M3) található értékesítőhelyek forgalma az év ezen időszakában várhatóan közel 50%-kal növekszik. Az úthasználók azonban az értékesítő helyeken esetenként előforduló sorban állás helyett pár perc alatt is megválthatják e-matricáikat interneten, mobiltelefonon keresztül SMS-ben, illetve bankkártyás fizetéssel, valamint telefonhívással, akár elővételben is.

Forrás: Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35