3 °C Budapest

Neked is lehet repülő csészealjad!

Pénzcentrum
2008. július 22. 18:00

A kaliforniai Davisben található Moller International cég tervei szerint jövő év elején elkezdődhet az M200G típusú repülő autó - kezdetben 40 darabos - gyártása, ami a Jeston család című rajzfilmből is mert repülő gépjárműhöz hasonlít. A könnyen irányítható, két fő utazására alkalmas jármű képes függőlegesen föl- és leszállni, és a talaj felett 3 méter magasan közlekedni.

A vezetőnek nem lesz szüksége pilótaengedélyre, mivel a jármű olyan technológiával lesz ellátva, hogy a sofőrnek csak az irányt kell majd megválasztania, ahova menni szeretne.

A repülő járművet nyolc motor hajtja, amely benzinnel, dízelolajjal, sőt akár etanollal is üzemeltethető, és két felnőtt utazására alkalmas. A maximális sebessége 160 km/óra lesz.

A cég alapítója, Dr. Paul Moller szerint ez a legtökéletesebb közlekedési eszköz, hiszen semmilyen útakadály nem okozhat neki problémát. Az ára várhatóan 90 ezer dollár (12,9 millió forint) körüli lesz, ami nem a legolcsóbb az autópiacon, ugyanakkor ahhoz képest, hogy csúcstechnológiáról van szó, nem is tűnik annyira magasnak.

Persze azt nem tudni, hogy mennyibe kerül majd a biztosítás egy ilyen járműre, de az is érdekes kérdés, hogy mi történik, ha kifogy a benzin a "csészelajból"....

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57