16 °C Budapest

Gyökeres változás az autópiacon! Új iparág alakul?

Pénzcentrum
2008. július 16. 11:00

Az európai autógyártók nem szeretnének lemaradni a japán és az amerikai gyárak mögött. A piaci verseny mellett a kibocsátási határértékek folyamatos csökkentése és az üzemanyagárak szárnyalása is arra ösztönzi őket, hogy kezdjék meg a hibrid és az elektromos technológiák fejlesztését. A japánok és az amerikaiak lépéselőnyben vannak, a következő két évben több gyártó is piacra dobhatja legújabb modelljeit.

Jelentések szerint a Mitsubishi éveken belül megkezdi az elektromos és a hibrid autók tömeggyártását, de a Toyota és a General Motors is keményen dolgozik a saját hibrid meghajtású járművén. A BMW is hetekkel ezelőtt megerősítette az elektromos meghajtásra és az erőátviteli rendszerre vonatkozó fejlesztési terveit.

Forrás: motorauthority.com

A Daimler gyárban is megkezdődtek a fejlesztések és a beszállítókkal együttműködve jövőre elkészülhet a lítium-ion elemes hibrid S400-as típus, 2010-re pedig piacra dobják az elektromos meghajtású Smart mini-autót. Amennyiben a fejlesztések megfelelő ütemben haladnak, a gyártó fontolóra veszi azok alkalmazását a Mercedes A- és B-osztály körében is.

A franciák is aktív szerepet vállalnak az új technológia gyakorlati alkalmazásában. A Peugeot és a Citroen a Mitsubishivel, a Renault a Nissannal együttműködve dolgozza ki az elektromos modelleket, mindhárom francia gyártó legkésőbb 2011-ben meg szeretné kezdeni az elektromos autók értékesítését a kontinensen.

A beszállítók előtt is egyre nagyobbak a kihívások, az elektromos járművek fejlesztése, az új technológiák megkövetelik a legmodernebb alkatrészek megtervezését. A Bosch gyár egy külön gyáregység felállítását tervezi, amennyiben a piacon széles körben elterjednek a lítium-ionos meghajtású modellek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szervizhálózatban dolgozó alkalmazottaknak képzéseken kell részt venni, hogy megismerjék a legmodernebb módszereket, de az elektromos hálózat fejlesztése is elengedhetetlen a későbbiekben.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?