Hogyan spórolj az üzemanyaggal: 3 liter 100 kilométeren!

Pénzcentrum
2008. június 18. 13:00

Az üzemanyag-felhasználás hatékonyságára vonatkozó előírások szigorodásával kulcskérdéssé vált az autógyártók számára, hogy valami újat találjon ki. Annyi bizonyos, a kisebb benzin-igénynek a tulajdonosok is örülnek, hiszen a jelenlegi árak igencsak megviselik az autósok pénztárcáját.

A Volkswagen a szigorú uniós és amerikai előírásokra válaszul azt találta ki, hogy könnyebb autókat gördít le a futószalagról. Ráadásul mindez az egésze Volkswagen csoportra hatással lesz a Bentleytől egészen a Skodáig. Mindettől a szén-dioxid kibocsátás csökkenését remélik, illetve az üzemanyag-hatékonyság növekedését.


Volkswagen up!
Forrás: motorauthority.com
A jármű súlyának csökkentése egyébként sokkal könnyebb, mint amilyennek első pillantásra tetszik. A kulcs a megválasztott nyersanyagokban rejlik. Példaként elég felhozni a Mazda amerikai piacra gyártott, újragondolt Mazda 6-osát, amely hosszabb és szélesebb lett elődjénél, mégis 35 kilót dobott le magáról.

Az első "könnyített" Volkswagen jármű az új modell, a Volkswagen up! lesz, melynek tanulmányautóját a tavaly ősszel megrendezett frankfurti autószalonban mutatták be. A cél a 100 kilométeren 3 literes fogyasztás elérése. A kocsit kis-áttételű farmotor hajtja majd, s az első, a közönség számára is elérhető kocsi 2010-ben gördül ki a gyárból. A tervekben a hagyományos benzines típusokon kívül hibrid-, elektronikus meghajtású is szerepel.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?