Új Honda fejlesztés: vége a környezetszennyezésnek!

Pénzcentrum
2008. június 17. 11:00

A gyártó szerint kész a sorozatgyártásra a Honda FCX Clarity hidrogén üzemanyagcellás autó, mely melléktermékként vizet bocsát ki a kipufogócsövön. A legújabb fejlesztés első darabjait szerencsés amerikai vásárlók tesztelhetik. A Honda szerint ebben az évben még legalább 70 ilyen típusú autó gördülhet le a gyártósorokról.

Az autó szíve az a berendezés, amely a hidrogén és az oxigén kémiai reakciója során felszabaduló energiát alakítja át elektromos energiává. Az autó meghajtásához szükséges folyamatok melléktermékeként víz keletkezik, nincs széndioxid és egyéb káros-anyag kibocsátás. A gyártó mérései szerint egy feltöltéssel körülbelül 430 kilométert képes megtenni az autó, a gyári teszteken mért végsebesség elérte a 160 km/h-t.

Honda FCX Clarity (Forrás: www.honda.com)

A Honda fejlesztési igazgatója forradalminak tartja a hidrogéncellás autók megjelenését ezekben a nehéz időkben. Az olajárak jelentős emelkedésekor büszkék arra, hogy alternatív lehetőséget tudnak kínálni. Ezzel a fejlesztéssel hosszú távon csökkenthető a szénalapú energiaforrások felhasználása és az autózás környezetre gyakorolt hatása.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?