20 °C Budapest

Fogalmunk sincs, hogy mennyit bukhatunk!

Pénzcentrum
2008. június 5. 09:45

A Budapesti Autószalon készített közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a vásárlók közel fele nem tudja, hogy választhat a kereskedő által felajánlott lehetőség helyett más pénzintézetet is a gépjármű finanszírozására. A válaszadók kétharmada megközelítőleg sem tudta eltalálni, hogy mennyit veszít egy autó öt éve alatt az értékéből, valamint hogy ez alatt mennyibe kerül a jármű fenntartása - írja a Napi Gazdaság.

A teljes bekerülési költség tartalmazza a várható összes biztosítási-, üzemanyag- és szervizköltséget, továbbá az autó értékvesztését is. Mindössze 28 % tudta jól, hogy ez meghaladja az új autó vételárát az első öt évben. Sokan nem tekintik jelentősnek az autók értékvesztését, pedig egy ötmilliós járműért öt év múlva lehet, hogy csak kétmilliót kapunk.

A válaszok alapján megállapítható, hogy sokan könnyelműen vásárolnak autót, nem gondolják végig, hogy milyen költségek társulnak egy új személygépkocsihoz. Szakemberek szerint a kereskedőknek és a finanszírozóknak is közös érdeke a vásárlók felvilágosítása, mert egy lefoglalt autó minden félnek csak a veszteséget termeli.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?