15 °C Budapest

Buszozz az állam pénzén!

Pénzcentrum
2008. május 28. 08:15

Meglehetősen nehéz helyzetbe kerültek a személyszállítási társaságok a tartósan drága kőolajnak köszönhetően, ezek a cégek ugyanis az üzemanyag drágulásából eredő többletköltségeiket nem érvényesíthetik menetdíjaikban, hiszen közszolgáltatóként hatósági árakkal működnek.

A Magyar Hírlap információi szerint a kormány egyelőre nem tervezi, hogy a hatósági árakon változtatna, a cégeknek így igen komoly veszteséggel kell szembenézniük, amit végül az állam kompenzálhat.

A legnehezebb helyzetben a Volán-társaságok vannak, járműveik ugyanis szinte kizárólag gázolajjal működnek, ezen üzemanyag ára pedig tavaly január óta 30%-kal emelkedett. Az üzemanyagköltségek az összkiadások 30-40%-át teszik ki.

A költségnövekedés kompenzálásának módját a megrendelő minisztérium és a szolgáltató Volánbusz közti közszolgálati szerződés szabályozza. A Magyar Hírlap információi szerint arra lehet számítani, hogy a közlekedési társaságok ilyenfajta hiányát az állam kompenzálja majd veszteségkiegyenlítés címén.

A MÁV helyzete valamivel kedvezőbb, mivel a szerelvények 80%-a villamos mozdonyokkal működik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04