Volán: csökken a járatszám

Pénzcentrum
2007. december 6. 08:30

Vasárnap lép életbe a Volán társaságok jövő évi menetrendje. A 24 Volán társaság a hazai közforgalmú közlekedési piac meghatározó szereplője, a helyközi forgalomban naponta 1,7, helyi szinten pedig 1,3 millió utast szállítanak - írja a Magyar Hírlap.

A járatszámok a közösségi közlekedés részarányának mérséklődése miatt 1,8-5,25%-kal csökkentek a tavalyi szinthez képest.

A Volánok közül az idei évet várhatóan csak 4 társaság zárja majd pozitív üzemi eredménnyel, a többi cég összesített hiánya pedig 8,47 milliárd forintra tehető. Ezen negatív egyenleg kialakulásában komoly szerepet játszik, hogy az állam nem térítette meg teljes egészében az utazási kedvezményeket a Volán cégeknek, mely 5,5 milliárd forintos bevételkiesést jelentett.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?