18 °C Budapest

Milliárdos kárt okoz a BKV-sztrájk

Pénzcentrum
2008. április 18. 09:45

Akár több milliárd forintra rúgó kárt is okozhat a mai, 24 órás BKV-sztrájk, többek között a kieső munkaidőből, kereskedelmi forgalomból, illetve bevételekből - tudósít a Világgazdaság.

A sztrájkfelhívásban péntek 0 órától szombat 0 óráig tartó időszakot jeleztek előre, így óriási káoszra lehet számítani az utakon. A MÁV járatai nem állnak le, a Volánbusz Zrt. néhány járaton elfogadja a BKV-bérletet.

A taxisok annak ellenére nem érzik magukat boldognak, hogy a rendelések megütik a szilveszteri időszakban tapasztalhatóakat, mivel a kaotikus állapotok számukra is megdrágítják és lelassítják a fuvarokat. Sipeki József, a BKIK taxis szakmai kollégiumának elnöke szerint a taxitársaságok nagy része már tegnap sem vett fel előrendelést, a diszpécserközpontokat is nehéz elérni, azonnali rendeléssel érdemes próbálkozni.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivőjének elmondása szerint a rendőrség nagy erőkkel készül a közlekedési sztrájkra. Mivel a reggeli órákban óriási zsúfoltságra lehet számítani, ezért a fővárosba vezető utakra és az egyébként is forgalmas csomópontokra a szokásosnál több rendőrt vezényelnek. A délutáni csúcsban folyamatosan, helikopterről is figyelik a forgalmat, s rugalmasan reagálnak, ahol szükségesnek tűnik, azonnal bevezetik az erősítést.

A nagy dugók nehézségeket okozhat a mentők közlekedése is. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Szóvivője arról tájékoztatott, hogy melegváltással készültek fel, addig nem hagyják el munkahelyüket az orvosok, mentőtisztek, ápolók, gépkocsivezetők, amíg meg nem érkezik a következő műszak csapata.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hivatalok nyitva tartanak, a minisztériumi dolgozók nem kapnak szabadnapot mára a sztrájk miatt, be kell érni a munkahelyükre. A Magyar Posta is azt jelezte, hogy egy küldemény célba jutása sem késik majd a tömegközlekedés leállása miatt. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a szokásosnál egy órával korábban kezdi a szemétszállítást annak érdekében, hogy a kukásautók még a reggeli csúcs előtt végezzenek a munkájukkal.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?