17 °C Budapest

Dupla sztrájk éjféltől, leáll a MÁV és a BKV

Pénzcentrum
2008. április 17. 08:15

Várhatóan éjféltől ismét megbénul a vasút szolidaritást vállalva a BKV dolgozókkal. Ezzel végképp megbénulhat a főváros és az agglomeráció forgalma - írja a Népszabadság.

Bárány Balázs, a tömörülés alelnöke úgy fogalmazott: célszerű, ha minél többen vesznek részt egy-egy munkahelyi csoport követelésének a kikényszerítésére irányuló küzdelemben, így nem elképzelhetetlen, hogy a BKV-val együtt a vasutasok is sztrájkolnak akár magukért, akár más munkavállalókat megsegítendő. A végső döntést ma kora délutánig hozza meg a VDSZSZ erre illetékes testülete. Az alelnök ugyanakkor határozottan tagadta, hogy erről egyeztettek volna a BKV-s szakszervezetekkel.

A fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának tegnapi döntése után úgy tűnt, elmúlik a sztrájkveszély, és ezen az sem változtatott, hogy mind a GKM, mint a kormány jelezte, tárgyalni ugyan lehet, de pénz nincs a BKV pótdotációjára (az idén az állam 32,2 milliárddal támogatta a céget, és a fogyasztóiár-kiegészítés is meghaladja majd a 21 milliárd forintot).

A szakszervezetek azonban ezzel sem voltak elégedettek. Kijelentették: követeléseik változatlanok - legyenek részesei a döntéseknek, vonják vissza a csoportos létszámleépítés tervét, javítsanak munkakörülményeiken. Írásos garanciát is kérnek, hogy a menedzsment lépéseket tesz a vállalat gazdasági gondjainak megoldására. Pénteken újra közlekedési káosz lehet.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?