15 °C Budapest

Lehullt a lepel: feltuningolt Focusszal hódít a Ford

Pénzcentrum
2007. november 26. 16:00

Megújult Focusszal köszönti az új évet Európában a Ford. A második legnagyobb amerikai autógyártó a dizájn és a technológia együttes felfrissítésével az öreg kontinensen leginkább kedvelt modelljének szeretne új lendületet adni, melytől ismételten fél millió feletti értékesítést vár.

Várhatóan jövő év elején jelennek meg a piacon a megújult három- és ötajtós, illetve kombi Focusok, a négyajtós, az ST és a Coupe-Cabriolet változat gyártását pedig csak 2008 első hónapjaiban indítja be a Ford. A modell utoljára és egyben 1998-as megjelenése óta először, 2004-ben kapott új arculatot.

Az amerikai gyártó a Focus mellett Ka, Fiesta és Fusion modelljeivel is képviselteti magát az európai piacon, de értékesítésének közel egyharmadát a családi autó kategóriában helytálló Focus adja.

A franciaországi Nizzában bemutatásra került új Focus nem csak külsőségekben, de a műszaki megoldásokat tekintve is jelentős változásokat mutat. A Ford mérnökei felszerelték például olyan USB porttal, mely az iPodokra töltött tartalom lejátszására is alkalmassá teszik.

A Focust választók emellett élvezhetik a keréknyomás-ellenőrző nyújtotta kényelmet, és akár üzemanyag-hatékony és alacsonyabb széndioxid emissziót biztosító, ugynevezett ECOnetic változatban is megvásárolhatják azt.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A modell a hagyományos európai piacok mellett Oroszországban is megjelenik jövő év elejével. A Ford vezetői jelentős várakozásokkal tekintenek a gyorsan fejlődő orosz piacon elérhető vásárlói potenciál kiaknázása elé.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?